Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Larry Clark fotók potom áron

Larry Clark boldogan szeretne meghalni, ezért egy nagylelkű gesztussal több száz fotóját darabjáért potom 100 dollárért bocsátotta áruba január elején New Yorkban. Clark az elképesztő nevű Home Alone 2 Gallery (a magyarul Reszkessetek, betörők! 2. címen forgalmazott film eredeti neve) vezetőjének és barátjának, Leo Fitzpatricknak írt levelet ötletéről, amelyet tett követett.

0 Tovább

Napóleon székébe ült a lelazult őr

Nem mindennapi esemény történt az Ajaccioi Palais Fesch múzeum egy kies estéjén, zárás után. Az egyik múzeumi őr esti fürdőjét követően, pihenni vágyva arra gondolt, hogy a legalkalmasabb hely erre Napóleon 200 éves összecsukható széke. A szék azonban, amely a kistermetű Napóleonra volt méretezve, halk sóhajjal összeomlott.

0 Tovább

Meghalt Helényi Tibor

Helényi Tibor (fotó: Tuba Zoltán, Origo)

Helényi Tibor a 70-es évek utáni magyar plakátgrafika kiemelkedő és egyedülálló alakja, ő festette többek között a Csilllagok háborúja-trilógia magyar plakátjait, amelyeknek a kétezres évek internetes robbanásával óriás nemzetközi rajongótábora alakult ki. Több mint egy évtizedig felelt az IPM címlapjaiért, illetve vizuális megjelenéséért. Ő készítette a Nyolcadik utas: a Halál, a Hegylakó és a Harmadik típusú találkozások plakátjait is. Utolsó interjúja nyáron jelent meg az Origón.

0 Tovább

Aukción az egyetlen fényképezőgép, amely megjárta a Holdat

Űrhajós "munka közben" a Holdon egy Hasselblad géppel

Nemsokára aukcióra kerül Bécsben a világ egyik legérdekesebb, de mindenképpen unikális fényképezőgépe. A WestLicht Photographica Auction március 22-i árverésén kalapács alá kerül a világ egyetlen fényképezőgépe, amely megjárta a Holdat és visszatért onnan.

0 Tovább

Először látható színes Robert Capa képek

A crewman signals another ship of an Allied convoy across the Atlantic from the U.S. to England, 1942.

A 2013-as év Capa évfordulója, kiállításai és publikációi, továbbá a korábbi évek tárlatai után túlzásnak tűnhet arról beszélni, hogy maradt még ismeretlen terület Capa munkásságában, maradt még valami, ami izgalmas, új és szép. A New Yorki International Center of Photography január 31-én nyílt kiállítása azonban épp erről szól, ezt mutatja be. A színes Capát. Olyan színes fotókat láthatunk a mestertől, amelyek nagy részét eddig soha nem publikálták, soha nem láthattuk.

0 Tovább

Rágógumi alapú művészet

Elsőre meghökkentő és talán gusztustalan, ám valójában pofonegyszerű ready made-eket gyűjt és állít ki egy japán származású amerikai művész, Niizeki Hiromi. Használt, eldobott rágógumikat. Pontosabban használt, szív alakú rágógumikról készült fotókat. Projektje neve Loves.

0 Tovább

Elmegyógyintézetben festett remekművek

Potom 200 angol fontért (kb. 75.000Ft) vette meg az ebayen egy gyűjtő azt az 1885-ös viktoriánus családi albumot, amely Richard Dadd egy eddig ismeretlen akvarelljét rejtette. Valószínűleg erre a hírre nem fogják széles tömegek levegő után kapkodva felvonni, vagy miként Rózsa Sándor, összevonni szemöldöküket. Dadd festészete korántsem iskolai tananyag. A története és képei azonban megérnek egy misét. Richard Dadd őrült volt, majdnem egész életét zárt intézetben töltötte, mivel előtte megölte saját apját. Emellett azonban különös és zseniális képeket festett.

0 Tovább

Egy Rembrandt másolatról kiderült, hogy eredeti


Eddig ismeretlen Rembrandt rézkarcot találtak a Skót Nemzeti Galériában. A felfedezés különössége, hogy éppen a fordítottja a művészeti világ mostanában már szinte szokványossá váló történeteinek, amikor is híres, ismert képekről derül ki, hogy hamisítványok. Ahogy ez a közelmúltban megesett az amerikai absztrakt expresszionizmus legnagyobb mestereinek műtárgypiacon forgó munkáival, amelyekről sorban bizonyosodott be, hogy ügyes hamisítványok. A most megtalált Rembrandt képről viszont eddig azt hitték, hogy puszta másolat.

0 Tovább

Az ukrán múzeum lépcsőin gyújtanak tüzet

Két hónapja tart az egyre véresebb, brutálisabb és egyelőre úgy tűnik, kilátástalan tüntetés- és összecsapássorozat Ukrajna fővárosában, Kijevben. A helyzet eszkalálódása ezen a héten már elérte Ukrajna Nemzeti Művészeti Múzeumát, amely a Grusevszkaja utcán a tüntetések epicentrumától karnyújtásnyira található. A múzeum január 21-én a közösségi oldalán bejelentette, hogy minden kiállítása ideiglenesen zárva és minden esemény elhalasztva.

0 Tovább

Újabb aukciós rekord készülődik

Idén is folytatódhat a 20. századi művészet brutális előretörése az aukciós piacon, mivel a Christie's február 13-i aukcióján újabb rekordgyanús mesterművet készülnek elárverezni. A munka Francis Bacon: Portrait of George Dyer Talking, 1966. c. műve, amely óvatos becslések szerint 30 millió angol font (10 milliárd forint) körül kelhet el.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek