Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vejvej az Alcatrazon

Aj Vejvej, bár még mindig nem hagyhatja el Kínát, és még soha nem járt az Alcatrazon, következő évi nagy művészeti projektjét épp a híres és hírhedt volt börtönszigeten fogja megvalósítani. A munka több szempontból is jelképesnek tekinthető, Vejvej a következőt nyilatkozta erről: "A szabadság elvesztése, mint büntetés több filozófiai kérdést is felvet." Jövő évben remélhetően meglátjuk a választ.

0 Tovább

Okwui Enwezor az 56. Velencei Biennále igazgatója

Okwui Enwezor és Orlan

A Velencei Biennále igazgatótanácsa kijelölte a 2015-ben megrendezendő 56. Velencei Biennále igazgatóját, aki Okwui Enwezor lett. Enwezor egy 2011-es 100-as listán a művészeti világ 52. legbefolyásosabb embere volt. Idén februárban a Ludwig Múzeumban tartott előadást A marginalitás elméleti és kritikai problémái napjaink művészetében címmel.

0 Tovább

Csatazajjal nyílt meg a Robert Capa Központ

"Hogyan fotózna ma Robert Capa? Nos (…) gyakorlatilag sehogyan se tudna szegény, mert lépten-nyomon beleütközne a személyiségi jogokat védő jogszabályokba" - Szőnyi István, a pályázat egyik nyertese.

Capa Központ

Fotók: Pályi Zsófia, Origo - kattintson a képre!

Hétfő este megnyílt az Ernst Múzeumból kialakított Capa Központ első kiállítása Kortárs vetített képek címmel. A tumultusos megnyitó másnapján megnéztük.

0 Tovább

Hová tűnt a viktoriánus anyukád?

Linda Fregni Nagler új könyvében, a The Hidden Motherben egy kifejezetten érdekes fotográfia trükköt fedezhetünk fel. A viktoriánus korban egy fénykép elkészülését fél percnyi expozíciós idő tette lehetővé, ezért ha valaki szeretett volna egy portrét izgő-mozgó gyerekéről, kénytelen volt magát fotelnek vagy függönynek álcázni, és így egy helyben tartani a kicsinyét, míg a kép készült.

Több bizarr kép a hajtás után.

0 Tovább

Kígyók Rihanna fején: plagizált-e Hirst?

Rihannát bizony megkoreografálták (és valószínűleg megphotoshoppolták). Mégpedig nem kisebb sztár, mint Damien Hirst követte el, fényképezőgéppel a kezében a brit GQ magazin 25. évfordulós számába. Lett is belőle gubanc, illetve nem lett, mert valószínűleg Jim Starr sem gondolja komolyan, amit mond, azaz hogy Hirst az ő egyik művét plagizálta. Csak részesedni akar kicsit a hájpból és megmerítkezni a glamúrban.

0 Tovább

Új típusú festői érzékenységet jutalmaztak az Esterházy Művészeti Díjjal

A 2009 tavaszán alapított és kétévente meghirdetett Esterházy Művészeti Díjat «sponsored by UNIQA» november 28-án adták át a Szépművészeti Múzeumban. Kaliczka Patrícia, Kovács Olívia és Csató József kapták meg az egyenként 5000 euróval járó díjat.

0 Tovább

Az ember nem ura többé semminek

Tetsumi Kudo egyik művében lánccal összekötött, neonzöld lárvára emlékeztető péniszeket látunk, amint egy madárkalitkán kúsznak körbe, a kalitkában neonzölt műrózsák, kondenzátorok, drótok és egy hőmérő. Másik művében üvegbura alatt egy látszólag idilli zöld táj, közelebb hajolva pici kondenzátorokat, műorrokat és egy péniszlárvát láthatunk egy azonosíthatatlan trutymóban.

Tetsumi Kudo 23 éve halott, sajnálatosan kevéssé ismert munkássága azonban sok későbbi művészeti fejleményt előrevetít, izgalmasabb mint valaha. Oszakában nemrég nyílt retrospektívje.

0 Tovább

Az első selfie és más önarcképek

Angelina Jolie

Hihetetlen sikertörténet a selfié, hisz egy év alatt 17 ezer százalékkal nőtt használatának gyakorisága, és ez egyenesen az év szava (The Oxford Dictionaries Word of the Year 2013) megtisztelő címig röpítette. A szó, sok ellenkező információval ellentétben, meglehetősen régen röppent fel a világhálón, mégpedig Ausztráliában, az első, szerzője által selfienek nevezett fotót is ugyanott sikerült megtalálni, nem épp gusztusos.

0 Tovább

Salvador Dalí drogos utazása Csodaországban

Salvador Dalí illusztrációja az Alice Csodaországbanhoz

Az Openculture.com időről időre leközöl egy-egy posztot, amelyben Salvador Dalí szépirodalmi művekhez kapcsolódó illusztrációit mutatja meg, legutóbb azt, amit a Macbeth-hez készített 1946-ban. Emellett, hogy teljesebb legyen a kép, megmutatjuk, amit '69-ben Alíz Csodaországbanhoz, és az '57-ben az Isteni színjátékhoz készített.

0 Tovább

Lady Gaga izgatottan várja a forradalmat

Lady Gaga a nemrég megjelent új stúdióalbumához, az Artpophoz kapcsolódóan kiállítást szervez 2014-ben, Ausztráliában. A kiállításon azonban nem saját munkái lesznek láthatók, hanem rajongói művei. A kiállítás előkészítéseképp létrehoztak egy weboldalt, ahova a Gaga-rajongók feltölthetik festményeik, képeik, szobraik digitális verzióját, de videókat és egyéb hanganyagokat is, amelyek később a kiállítás részét képezik majd.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek