Larry Clark boldogan szeretne meghalni, ezért egy nagylelkű gesztussal több száz fotóját darabjáért potom 100 dollárért bocsátotta áruba január elején New Yorkban. Clark az elképesztő nevű Home Alone 2 Gallery (a magyarul Reszkessetek, betörők! 2. címen forgalmazott film eredeti neve) vezetőjének és barátjának, Leo Fitzpatricknak írt levelet ötletéről, amelyet tett követett.


A levelében arról beszélt, hogy több ezer dollárért lehet csak megvásárolni képeit, így gazdag gyűjtők tulajdonába kerülnek, és azok a gyerekek, kölykök, akik a képen vannak, vagy filmjei egyszerű rajongói sohasem kaphatnak a fotókból. Clark a demokratikus és szimpatikus gesztussal mintegy vissza akarta juttatni a fotókat abba a világba, ahonnan vétettek, abba a világba, ahol ezeket a képeket igazán értik, és nem mint esztétikai tárgyat fogadják be, hanem mint az életük részét, a valóságot.

Marfa Girl, 2012 (film)

A kis galéria terét megtöltötték a fiatalok, Amerika minden tájáról összesereglettek a levélben, emailen és közösségi portálokon közétett hírre, hogy Larry Clark pillanatfelvételeket lehet venni potom áron. A művész éveken át készítette a képeket és nyomtatta ki egy olcsó nyomtatón. A képeknek így dokumentumértékük is van.

Larry Clark, Leo Fitzpatrick, Terence Koh