Elsőre meghökkentő és talán gusztustalan, ám valójában pofonegyszerű ready made-eket gyűjt és állít ki egy japán származású amerikai művész, Niizeki Hiromi. Használt, eldobott rágógumikat. Pontosabban használt, szív alakú rágógumikról készült fotókat. Projektje neve Loves.

Niizeki Hiromi New Yorkban él és évek óta fotózza mobiltelefonjával az utcán, vagy bárhol, amerre jár, azokat a rágógumikat, amelyeket használat után az emberek odaragasztottak valahova, elnyomtak, elejtettek, elrejtettek valahol, és amelyek alakja valamennyire szív formájú. A művész azonban nemcsak saját maga gyűjt, hanem projektjét globálissá szélesítve bárkitől elfogad hasonló témájú fotót.

A képek a mulandóság, személyesség absztrakt emlékművei.

A mulandóságé, mert olyan tárgyat emelnek a művészet kontextusába, amely tárgy funkciója az íz, használat közben láthatatlan, használata után válik csupán láthatóvá, de akkor már szemétbe kerül. A rágógumi az a tárgy, amire oda sem figyelünk, úgyszólván semmit sem jelent számunkra a pillanatnyi ízélményen kívül. Jellemző módon, legtöbbször nem is emlékszünk, hol dobtuk el, hova ragasztottuk oda.

A személyességé, mert minden rágógumi személyes tárgy, használója lenyomatát, nyomait őrzi, akár használója géntérképe is elkészíthető a segítségével.