Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A videó állami támogatás nélkül is repül

Nagy Kriszta x-T karácsonyi üdvözlete

Nagy Kriszta x-T képzőművész, énekes sajátos karácsonyi videóval zárta az évet. A karácsonytól, Kamondi Zoltán és Nagy közös munkájától galériája, a Godot Galéria elhatárolódott, a videó mégis a tulajdonos, Sáfár Zoltán saját YouTube csatornáján érhető el. Kereszténység, művészet, magány és topless karácsony. A botrányszagú műről kérdeztük a művésznőt.

0 Tovább

Szutykos évek: Stark Attila és a Kulocity

Stark Attila, mint Kulo (Fotó: Kulocity)

"Én olyan címeket szoktam adni, ami nem tesz hozzá a képhez, egyszerűen csak könnyű beazonosítani róla" mondja egy interjúban a művész, egy másikban meg is magyarázza, honnan a Kulo név: "A "kaka, kulo, pedo, pis" egy csúnya szavakból álló spanyol mondóka: "kaka, segg, fing, pisi". Amikor kint jártam Valenciában, ezt mantrázta az egyik ismerősöm gyereke. A zenész-művész barátaim a korábbi munkám, a Kulo City miatt viccből Kulóként mutattak be a többieknek, és rajtam maradt a név." Hát így. Nincs nagy megfejtés. A 2010-ben megjelent Kulocity című film viszont decemberben három részben felkerült a Dazoo.com-ra.

0 Tovább

Elhunyt Fehérvári Géza művészettörténész, orientalista

Fehérvári Géza 2007 szeptemberében (Fotó: www.transylvanianrugs.com )

Nyolcvanhét éves korában elhunyt Fehérvári Géza Londonban élő művészettörténész, régész és orientalista, az iszlámkori iráni művészet híres magyar kutatója - értesült szerdán a Magyar Nemzet Online.

0 Tovább

Gyorsan rohad a művészet

Meg kell válogatni, hogy milyen húst veszünk, illetve mennyit hagyjuk állni a gyümölcskoponyákat, mert a művészet - hozzánk hasonlóan - rohad. Dimitri Tsykalov először katonák és túszok dokumentumfotóit kezdte gyűjtögetni újságokból és magazinokból, majd vásárolt a közértben 150 kiló húst és elkészítette a Meat-sorozatot, amelyben a barokk Arcimboldót ötvözi Cronenberg testi horrorjával - bár ők szerinte nem voltak rá hatással. Az élet és a művészet ellenállás, Oroszországban új rezsim uralkodik és jól elvan. Interjú a Moszkvában született, de 1991 óta Párizsban élő és alkotó Tsykalovval, aki nem hisz a művészet nemzeti címkézésében.

0 Tovább

Selejtes magyar bombák mennek Velencébe 2013-ban

Asztalos Zsolt

Kihirdették az 55. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennále magyar pavilonjában rendezendő kiállítás megvalósítására kiírt pályázat eredményét. A 19 pályamű közül a zsűri végül Asztalos Zsolt Kilőtték, de nem robbant fel című pályaművét (egy hasonló munkája itt) értékelte a legjobbnak. Ez alapján a nemzeti biztos a mai napon felkérte a művészt és a tervezett kiállítás kurátorát, Uhl Gabriellát, hogy az 55. Velencei Képzőművészeti Biennálén a magyar pavilonban rendezzék meg a tárlatot.

1 Tovább

Párbeszéd a trendekkel: a Szépművészeti új állandó kortárs kiállítása

Erró: Nagy intenzitás, 1991 (Fotó: Pályi Zsófia, galéria kattintásra nyílik)

November végén hivatalosan is megnyílt a Szépművészeti Múzeum új, 20. századi és kortárs állandó kiállítása a múzeum alagsorában, a Majovszky-teremben. A 60 művet bemutató kiállítás részben a múzeum modern gyűjteményének mintegy 800 tételéből, részben letétekből állt össze. Renoir 1892 körül készült lányportréjától a Red Hot Chili Peppers is megihlető osztrák szobrász, Erwin Wurm 1991-ben készült alkotásáig számos nemzetközileg jegyzett alkotó - köztük emigráns magyar művészek - munkái láthatók a hat hófehér teremben, ahol Fehér Dávid, a kiállítás társkurátora vezetett végig minket.

0 Tovább

Két év börtön a Rothko-rongáló fiatalnak

Wlodzimierz Umaniec, más néven Vladimir Umanets (Photo: Oli Scarff/Getty Images)

Egy londoni bíróság két év szabadságvesztésre ítélte Wlodzimierz Umaniec (aka Vladimir Umanets) Nagy-Britanniában élő 26 éves lengyel fiatalembert, miután október 7-én a Tate Modernben Mark Rothko (1903-1970) egyik festményének sarkára fekete festékkel azt írta, hogy "Vladimir Umanets 2012. A sárgaizmus egy lehetséges darabja."

0 Tovább

Moholy-Nagyé a világ 10. legdrágább fotója

Moholy-Nagy László: Fotogram, 1925

1 482 500 dollárért, mintegy 320 millió forintért kelt el pénteken Moholy-Nagy László Fotogram című képe a Sotheby's New York-i árverésén, ezzel minden idők 10. legdrágább fotója lett, holtversenyben Herbert Bayer Lonely Metropolitan című, 1932-es fotómontázsával. A két kép Alfred Stiglitz 1919-ben feleségéről Georgia O'Keefe festőművészről készült kézportréját ütötte ki a top 10-ből. A Moholy-Nagy 12 500 dollárral ér többet, mint a Stieglitz, amely a Sotheby's New York-i aukcióján 1 470 000 dollárért kelt el 2006 februárjában.

0 Tovább

Rekordár: 240 millió forint az új Csontváryért

Csontváry Kosztka Tivadar: Traui tájkép naplemente idején, 1899 (Fotó: Tuba Zoltán)

Rekordáron, 240 millió forintért kelt el Csontváry Kosztka Tivadar Traui tájkép naplemente idején című festménye a Virág Judit Galéria vasárnapi budapesti árverésén.

0 Tovább

A Kárpátok Jokere: Kiss Tibi és a Neonradír

Valuska Gábor: Kiss Tibor, 2012

Jó tíz éve már, amikor a dunaújvárosi Dózsa mozinál vártam a pesti buszt és feltűnt az akkor már országosan ismert páros, Kiss Tibi és Varga Livius - valahol a hatodik és a hetedik Quimby-lemez környékén járhattak -, és azon csodálkoztam, hogy 1. miért busszal utaznak; 2. Tibi miért kér pénzt az édesapjától a buszmegállóban, hiszen - ha magyar viszonylatban is, de - sztár.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek