Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Politikai okból nem lesz AES+F kiállítás Londonban

Nem olyan régen írtam, hogy júniusban bejelentette a British Council, az orosz-brit kulturális keresztév egyik nagy dobása, a Young British Artists (YBA) kiállítása elmarad Moszkvában, mivel a két ország közötti politikai feszültség, jelesül Oroszország ukrajnai akciói miatt visszalépett a szponzor. Most mintha a Mátrix macskás jelenetében lennénk, újra átszalad a cica, ismétlődik a történet, csak most Londonban.

0 Tovább

Eltemetik Caravaggiot

A toscanai kikötővárosban, Porto Ercole temetőjében pár éve megtalált és 2010-ben az olasz tudósok által 85%-ra biztosan Caravaggio csontjaiként azonosított maradványokat július 18-án, a festő halálának 404. évfordulóján egy emlékparkban fogják eltemetni. Giuseppe Conte szobrász monumentális alkotása, boltíve alatt helyezik immár végső nyugvóhelyére azt, ami a hányatott sorsú, vad zseniből, Caravaggiobol megmaradt.

0 Tovább

Lopott Matisse kép tért vissza Venezuelába

Matisse Odalisque a la Culotte Rouge (1925) c. képe tegnap visszatért otthonába, a venezuelai Caracas Museum of Contemporary Artba, ahonnan még 2000-ben lopták el. A történet számtalan mókás és kínos elemet, főként baklövéseket tartalmaz, ám a végkifejlet kárpótol mindezért.

0 Tovább

Death metal zenekar fémdobozban

Tegnap mutatta be Londonban Joao Onofre Box sized DIE featuring Unfathomable Ruination c. installációját. Egy death metal zenekar láthatatlan és hallhatatlan zúzását egy meglehetősen kicsi fémdobozban. Az Unfathomable Ruination addig tolta a zenét, amíg levegője volt.

0 Tovább

Alderney szigetének lakói befejezték a Bayeuxi falikárpitot

Egy picike, mindössze 2400 lakosú brit sziget, Alderney lakói 2012-ben elhatározták, hogy befejezik a Bayeuxi kárpitot, aminek éppen a vége hiányzik, elveszett. Belecsaptak hát a hímzés lecsójába és a végeredmény a Bayeux Tapestry Museumban látható szeptemberig, az immár teljes kárpit, a maga kb. 73 méterével.

0 Tovább

Százéves ismerősét boncolva jött rá

leonardo da vinci
Fotók: JPM Modern Magyar Képtár

Ha Leonardo da Vinci ma élne, kb. annyira lenne világszerte tisztelt kultikus figura, mint Steve Jobs volt. Mondjuk így, hogy már közel ötszáz éve nem él, izgalmas próbálkozás visszafejteni a zseniális lángelme gondolkodását. Két pécsi múzeum vállalkozott erre.

0 Tovább

Aukción a fotótörténet: Ansel Adams fényképezőgépe

Ansel Adams egy Hasselbladdal

A fotótörténet egy komoly darabja kerül aukcióra július 9-én, Ansel Adams síkfilmes fényképezőgépe. Ez az első Adams-fényképezőgép, ami eladásra kerül! A gép kitűnő állapotban van, fotózni is lehet majd vele, ahogyan azt a mester tette 1964 és 1968 között.

0 Tovább

A lökött, voyeur dada, Vivian Maier nyomában

Vivian Maier történeténél kevés hatásosabb művész- vagy zsenitörténet létezik, legalábbis úgy tűnik, John Maloof hihetetlenül profi munkája következtében. Maloof kiváló érzékkel vette észre, mutatta meg, építette fel a Vivian Maier történetet, fotográfiát és embert. Ennek vizuális lenyomata a most a Magyarhangya alternatív filmforgalmazó üdvös tevékenysége által mozikba került dokumentumfilm.

0 Tovább

Dylan és Monet hasított az aukciós piacon

Claude Monet: Nympheas, 1906

Ügyesen keverte virtuális kártyáit a Sotheby's. Hétfői, londoni impresszionista és modern művészeti árverésük 208 millió dollár hasznot hozott. Az aukción belül is kimagaslott Monet Nympheas c. festménye a Vízililiomok sorozatból. Kedden Bob Dylan talán legfontosabb, rocktörténeti jelentőségű kézirata kelt el rekordáron.

0 Tovább

Björk lenyomja a MoMAt

A Museum of Modern Art bejelentette, hogy 2015-ben retrospektív kiállítást szentelnek Björk szerteágazó munkásságának. Nemrég a Biophiliát vették gyűjteményükbe, ami már jelezhette a komoly érdeklődést a zeneszerző, zenész, színész, művész Björk iránt.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek