Ansel Adams egy Hasselbladdal

A fotótörténet egy komoly darabja kerül aukcióra július 9-én, Ansel Adams síkfilmes fényképezőgépe. Ez az első Adams-fényképezőgép, ami eladásra kerül! A gép kitűnő állapotban van, fotózni is lehet majd vele, ahogyan azt a mester tette 1964 és 1968 között.

Az aukcióra bocsátott 4×5"-es Arca Swiss (10×12 cm méretű filmre dolgozó fényképezőgép) Adams asszisztensének, a 2013-ban elhunyt Liliane De Cock Morgannak a hagyatékából került elő, ami a fia kezelésében volt eddig. A fényképezőgép teljes szettben kerül eladásra, azaz minden tartozékával együtt, objektívekkel, kazettákkal, szűrőkkel, különböző kihuzatokkal stb., a saját kofferében. A felszerelés szinte hibátlan állapotban van, és szellemi értéke felbecsülhetetlen.

Liliane De Cock munka közben az Arca Swissel és egy Hasselbladdal

Az Arca Swiss nagymúltú, svájci illetőségű fényképezőgép, főképp nagyformátumú kamera- és állványfej (és ezekhez kapcsolódó egyéb fotótermék) gyártó cég, a legkiválóbb minőségű, innovatív, kis szériában gyártott, borsos áru és gyakran kultikus státuszú termékekkel. A fotósok körében talán az Arca Swiss gömbfejek a legismertebbek, már-már Szent Grálként tiszteltek, méltán.