Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Majdnem Basquiat, Harkovból

Oleg Mitaszov

Oleg Mitaszov majdnem teljesen ismeretlenül élt és halt meg. Mitaszov nem volt művész, pusztán egy már életében legendává vált, de hihetetlenül tehetséges harkovi őrült. De majdnem Basquiat. Műveiből alig maradt ránk valami, legjobbakról, legérdekesebbekről csak fotók.

0 Tovább

Nem villamosszék, nem kell aggódni

A 2011 óta működő Betonkurzus egy önkéntes barkácsklub, amelynek célja, hogy megmutassa az embereknek, hogy a beton rengeteg formát ölthet és szerethető anyag. A barkácsklub köztéri beavatkozásokat is csinál: tavasszal és nyáron az utcán tudhatjuk meg, hogyan lehet a beton puha, milyen információkkal szolgálhat a vakoknak, illetve hogy mi köze a biciklihez és a rádióhoz. 

0 Tovább

Amikor még szép volt a reklám

Berény Róbert: Palma kaucsuk sarok, 1928 (a plakátra kattintva galéria nyílik)

A két világháború közti időszak legjobb magyar reklámplakátjai láthatók július végéig az Iparművészeti Múzeumban. A polgári élet örömeitől a Tungsram-izzóig a legszebb grafikai megoldások, néhol az ábrázolt tárgyakkal kiegészülve. Az év egyik legjobb kiállítása lehet.

0 Tovább

Régiúj mű Banksy honlapján

A mindig rendkívül titokzatos Banksy most egy több mint misztikus tettet hajtott végre. Honlapjának nyitóoldalára felrakta egy új művét, de minden infó nélkül. A honlapon emellett jelen pillanatban semmi más nincs, pontosabban, sehova sem lehet elnavigálni, mert nincsenek se menüpontok, se linkek.

0 Tovább

A szelfibottal ütött nyom

Szelfi Gameboy Camerával


Körülbelül a tetszőleges könyökünkön jön ki a 2013-as év szava, amelyről persze mi is értekeztünk korábban, a szelfi. Ennek következtében saját magunk szelfkönyökén jövünk ki ebben a pillanatban is, mert egy szelfikiállításról írunk. A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója Átlátás 2. projektje keretében az ArtBázison látható Horváth János és Rácmolnár Milán kiállítása az In Case of photography c. azonban egészen nagyszerű szelfikiállítás. Ha egyetlen szóban kívánnám összefoglalni e nagyszerűség okát, önmagában csak a szelfibot is elég lenne. De ez pusztán egy a számtalan szelfi és szelfihez köthető izé közül, ami az ArtBázison látható.

0 Tovább

Kalapáccsal személyre szabható váza

A Paolo Ulian és Moreno Ratti által megalkotott Introverso 2 az a típusú tárgy és ötlet, amire csak a fejünket fogjuk, miért nem jutott ez már korábban valakinek az eszébe?! Az ötlet egyszerű, végy egy márvány vázát, és ha unod a stílusát vagy egyszerűen csak dühös vagy valamire, valakire, fogj egy kalapácsot és ess neki. Légy a vázád szobrásza! Alkoss vázaszelfit!

0 Tovább

A legjobb gif Cindy Sherman és Baz Lurhmann szerint

Christina Rinaldi

Megvan a Saatchi Gallery és a Google + idén először meghirdetett Motion Photography Prize pályázatának fődíjasa, Christina Rinaldi munkája a New York Hustles Hard. A pályázatot a mozgó fénykép, azaz a gif minél kreatívabb felhasználására írták ki.

0 Tovább

Lezárult egy súlyos, ragyogó életmű

Meghalt Kerekes Gábor, az egyik legnagyobb magyar fotográfus. Életműve immár majdnem minden ízében hibátlan és tökéletesen formált, következetes és súlyos, tompán ragyogó egész. Jelentősége az idővel és az időben csak növekedni fog.

1 Tovább

A titkosügynökök Banksyra utalnak

Új falfestmény jelent meg egy angliai telefonfülke mellett, a jelek alapján Banksy készíthette.

0 Tovább

Rapperek a tizenhatodik század előtt

A B4XVI blog érdekes megközelítésből hívja fel a figyelmet arra, hogy a hiphopkultúra halhatatlan. A blog szerkesztője, a New York-i Cecilia Azcarate a Metropolitan Múzeumban sétálva fedezte fel, hogy a több száz évvel ezelőtti itáliai és flamand festményeken látható nemesek, uralkodók és egyéb alakok ruhájukkal és ékszereikkel mennyire hasonló benyomást keltenek, mint a mai híres rapperek, Kanye West, A$AP Rocky és a többiek. Azcaratét megfogta "a hatalom ikonográfiája", és arra gondolt, hogy ez "a swagság időtlen bemutatása".

A blog a címe szerint a 16. századnál korábbi festmények és mai előadók kapcsolatát mutatja be, és ebbe ugyanúgy belefér egy uralkodó képe az 1400-as évekből, mint egy kőből faragott indiánfej időszámításunk kezdetének idejéből, mert hamar kiderült, már őket is nyúlják a rapperek!

Még több kép a folytatásban!

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek