Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elkelt a bélyegek Mona Lisája


2 perc alatt vitte el kedden, a Sotheby's new yorki árverésén egy ismertelen, telefonon licitáló gyűjtő az egycentes magentát, a világ leghíresebb bélyegét. 9,5 millió dollárt, azaz kb. 2 milliárd forintot adott érte. Soha ennyit nem fizettek bélyegért.

0 Tovább

Hamis, nem hamis, hamis, nem hamis Rembrandt, Poussin

A művészettörtészek, restaurátorok, muzeológusok kegyetlen világában mindig történik valami izgató a műtárgyakkal. Raktárakból előássák, vizsgálgatják, vagy csak jobban megnézik, ami a szemük előtt van és kiderül, amit eddig hamisnak hittek, nem hamis, amit valódinak hittek, hamis. Most egy Rembrandt és egy Poussin festmény kapott több fényt.

0 Tovább

Miért nyit valaki gyorséttermet pesti hajléktalanoknak?

"Ha egy cég új üzletet nyit, a vevők természetesen letáborozhatnak éjszakára és sorban állhatnak az utcán, hogy hozzájuthassanak a legújabb termékhez" - magyarázza Jani Leinonen finn művész, akcióművész - "ugyanez a hajléktalanok számára tilos a magyar alkotmány XXII. cikke 2013-ban történt módosítása szerint. A Hunger King megnyitásával és termékeink kiosztásával a hajléktalanoknak is lehetőséget adunk arra, hogy az utcán maradhassanak, anélkül, hogy megbüntetnék vagy elvitetnék őket. Úgy látszik, a kapitalizmus szabályai itt nagyvonalúbbak, mint a humanizmusé."
Fotók: Tuba Zoltán
Hunger King
0 Tovább

Horthy a függöny mögött


Egy igazi Kunsztblog nap műtárgya bukkant fel Kecskeméten, a városháza falán. Egy Horthy Miklóst ábrázoló pompás falfestmény. A hírek szerint a terem festményeinek, falainak a tiszításakor került elő.

1 Tovább

Björk Biophiliája bekerült a MoMAba


Björk Biophilia c. 2011-es CD-je, pontosabban zene, szoftveres aplkalmazások, grafikák innovatív hibridje bekerült a MoMA gyűjteményébe, mint a legelső letölthető applikáció. A múzeum ezzel még szélesebbre nyitotta gyűjteménye kapuit a hagyományos vagy/és magas művészeti műtárgyként, alkotásként nehezen definiálható, kevert műfajú, besorolhatatlan, ne adj isten, a popkultúrában gyökerező művek előtt.

0 Tovább

Szék nadrágtartóból

Luca Martorano és Georg Muehlamm létrehozta korunk úgyszólván nélkülözhetetlen és hiánypótló bútordarabját, a nadrágtartóból és keményfából álló széket. A Bretelle (nadrágtartó olaszul) névre hallgató minimalista használati- és műtárgyat személyre szabottan lehet rendelni, 164 színből és ezek variációjából alkotja meg Bolzanoban Martorano designja alapján Muehlamm csapata azt, amire majd ülni szeretnénk.

0 Tovább

Politikai okokból nem állítanak ki Hirsték Moszkvában

Glenn Brown

A British Council bejelentette, hogy a tervekkel ellentétben nem lesz Young British Artists (YBA) kiállítás Moszkvában. Az ok Oroszország szerepe az ukrajnai politikai helyzetben. A kiállítást talán 2016-ra tudják ismét összehozni London Calling: Breakthroughs in British Art 1986-98 címmel, de mind az orosz, mind az angol partner szerint nehéz lesz szponzort találni a két ország közötti politikai feszültség miatt.

0 Tovább

16 millió színnel író toll


Első hallásra zseniális és univerzális eszközt sikerült megalkotni Scribble néven. Egy tollat, ami 16 millió színt képes reprodukálni. Egy tollat, ami mindent ír, minden színt, ami létezik, és ez olyan, mintha a Harry Potter regények világa benyomult volna a valóságba. Pedig a hír igaz.

0 Tovább

Moszkvai etűdök Rubik-kockára

Ma nyílik Moszkvában, az Artplay design centerben a Cubeart c. kiállítás, ami teljes egészében Rubik Ernő korszakalkotó találmányának van szentelve. A kiállítás beharangozójában az oroszok nem győzik kifejezni csodálatukat az idén 40 éves kocka iránt. A szövegben minden idők legfontosabb, kultikus tárgyai között emlegetik a kockát, egy sorban a Kalasnyikovval és az iPhonenal.

0 Tovább

Lepereg életed legjobb filmje, egyetlen képkockán

Christian Petzold: Ghosts, 2005.

Az osztrák fotográfus, Reiner Riedler új fotósorozatában a lehetetlenre vállalkozik. Egyetlen felvételen, képkockán jelenít meg egy egész filmet, mégpedig jellemzően egy filmtörténeti klasszikust, mint A Keresztapa, a Kék angyal, Ginger és Fred vagy épp a Bambi. Riedler projekjéhez nem kellett más, csak egy jóbarát Berlinben, a Deutsche Kinemathekben.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek