Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hasonmás kiadásban Majakovszkij és Rodcsenko híres könyve

Első, 1923-as kiadása óta először jelenik meg Oroszországban hasonmás kiadásban Majakovszkij világhírű konstruktivista poémája az Erről (Про это), amelyet Rodcsenko nyolc fotómontázsa díszít. A kiadás szenzációja, hogy elsőként látjuk Rodcsenko montázsait eredeti színeikben. Az 1923-as kötet csak fekete-fehér reprodukciókat tartalmazott.

0 Tovább

Ukrán származású milliárdosé Hirst mammutja

Csütörtökön, a Cannes-i filmfesztivál egyik kísérő rendezvényén, az amfAR Cinema Against AIDS jótékonysági gálán árverezték el Damien Hirst legújabb munkáját, amelyet speciálisan a gálára, jótékonysági célból készített. A Gone but not Forgotten című mű egy aranyozott mammut csontváz és 11 millió eurót adtak érte.

0 Tovább

Banksy kapta az internet Oscarját

Banksy kapta az Év Embere díjat a The Webby Awards hétfői díjkiosztóján, New Yorkban. A Webbyt, az internet Oscar-díját Banksy 2013 évi októberi New Yorki projektjéért kapta.

0 Tovább

Újabb rekord az aukciós bizniszben

Andy Warhol


A Christie's simán, különösebb erőlködés vagy extra szenzáció nélkül beállította minden idők egyetlen aukción elért legmagasabb bevételének rekordját. Laza csuklómozdulattal 744,9 millió dollárt tett zsebre május 13-i, természetesen New Yorkban tartott aukcióján. Csak emlékeztetőül, 2013 novemberében ugyancsak a Christie's állította be az eddigi csúcsot 691,5 millió dollárral.

0 Tovább

Szétrobbanó csillag a kanadai holokauszt emlékmű

Daniel Liebeskind és csapata, melyben a világhírű fotós, Edward Burtynsky is ott van, tervei alapján fog nemsokára felépülni a kanadai National Holocaust Monument Ottawa központjában, jelentették be a napokban. Az emlékművet a tervek szerint 2015 őszén fogják felavatni.

0 Tovább

Gerhes Gáboré a műkritikusok díja

Gerhes Gábor

Tegnap a Kassák Múzeumban kiosztották az AICA (Műkritikusok Nemzetközi Szövetsége Magyar Tagozata) 2013-as díjait. Gerhes Gábor Neue Ordnung c. kiállítása (Trafó Galéria), amiről mi is írtunk, kapta művész kategóriában az első díjat, amivel csak egyetérteni tudunk.

0 Tovább

Meghalt H. R. Giger

Ő teremtette meg az Alient, a huszadik század kései szürrealizmusának egyik legnépszerűbb alakja, a sci-fi kultikus figurája volt. Giger megbotlott és leesett a lépcsőről, belehalt a sérüléseibe. 73 éves volt.

0 Tovább

Gormley figurái öngyilkosságra csábítanak

Az előzetes tervekkel ellentétben, nem valósítják meg Hong Kongban Antony Gormley művét, az Event Horizont, amely 2007-es londoni debütálása óta számtalan nagyvárosban lett már installálva, New Yorktól São Paulon át Rio de Janeiroig. A mű szponzora visszalépett, mivel egy banki alkalmazott öngyilkos lett korábban, levetette magát a tetőről.

0 Tovább

Az IKEA is múzeumot nyit

A mindnyájunk által hőn szeretett IKEA bejelentette, hogy legelső áruházában, amely 1959-ben nyílt Aelmhultban, múzeumot fog nyitni. Az áruház 2012-ben új helyre költözött, így a felszabadult jelentős mennyiségű tér, a tervek szerint 2015-től alkalmas lesz arra, hogy az IKEA emlékművet állítson saját magának.

0 Tovább

Minden színt összeszedtek egy 300 éves könyvben

A. Boogert 1692-ben, egy 800 oldalas könyvben foglalt össze mindent, amit a színekről tudni érdemes. A könyv holland szövege nem csak a színek festményekben való használatáról, de a víz és a festék pontos arányának feltüntetésével előállításukról és módosításukról is szól.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek