Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fekete fonalak vezetnek

A napokban nyílt meg az eastbournei Towner galériában a neves japán installációs művész Chiharu Shiota első önálló tárlata Angliában. A kiállítás egyetlen monumentális installáció fonalra és ajtókra. Az 1972-ben Osakában született, de 1996 óta Berlinben élő japán művésznek már szinte védjegye a fekete fonal, amelyből a kiállítás létrehozásához több ezer métert használt fel.

0 Tovább

Maszturbál és mosolyog az angyalka

Győrffy László: A bosszú angyala (fotó: Sulyok Miklós)

Győrffy László vidám, provokatív, szanaszét reflektált, és mégis oly közvetlen metaművészetének egy újabb szép példáját tárja elénk a Várfok Galéria pici Project Roomjában Az én fájdalmam a te örömöd című kiállításán. Ha röviden össze akarnánk foglalni, azt mondhatnánk, adva van tíz kisméretű kép, melyek közül kilenc egy csoportot alkot, és e képcsoport előtt egy kisgyerek maszturbál. Pontosabban fogalmazva, egy poliuretán műgyanta, kasírozott hungarocell, fa, paróka, akril, valódi ruha és cipő maszturbál olaj, vászon és szöveg, csavarok, parafadugó, sniccer penge előtt, illetve -re.

2 Tovább

Hirst 14 méteres csecsemői Katarban

Október 7-én este Katarban, a Sidra Medical and Research Centernél a katari királyi család, kormányzati tisztviselők és a nagyközönség jelenlétében leleplezték Damien Hirst legújabb alkotását, a The Miraculous Journeyt, ami egy 14 darabból álló bronz szoborkompozíció, amely a gyermek fejlődésének (a fogantatástól a kifejlett magzatig) anatómiailag pontos ábrázolása. A kompozíció utolsó tagja a teljesen kifejlett, világra jött csecsemő.

0 Tovább

Világvége, amit mindenki túlélt

Ha Witkinről azt írták, egy rész Bosch, egy rész A texasi láncfűrészes mészárlás, akkor Gregory Crewdson munkáiról elmondhatjuk, hogy egy rész David Lynch, egy rész Edward Hopper, egy kis Freud, egy csipetnyi Harmadik típusú találkozások, és némi zombifilm-hangulat. Meg természetesen a fotográfiái elkészüléséhez nélkülözhetetlen komoly stáb, díszletek, színészek és egy tekintélyes méretű, 8×10"-es síkfilmre (átszámítva: egy negatív/film mérete kb. 20×25cm) dolgozó Sinar fényképezőgép.

0 Tovább

Szamuráj ritkaságok New Yorkban

Aki szeretne egy hihetetlenül ritka 13. századi szamuráj kardpárt (szakszóval: egy daisót, ami nagykicsit jelent, mert egy nagy katanából és egy kisebb vakizasiból áll) és nem sajnál érte 43 millió forintot, de inkább többet, még 4 napja van elutazni New Yorkba, a Bonhams október 8-i árverésére.

0 Tovább

Merev tekintetek São Paulóban

Lucian Freud: Lord Goodman in his Yellow Pyjamas (1987)

A közel húszmilliós megapolisz, São Paulo művészeti múzeuma (MASP - Museu de Arte de São Paulo) október 13-ig állítja ki Lucian Freud munkáit. A mester nem tétlenkedett élete során: tetovált apró fecskéket Kate Moss feneke fölé, megdöntötte az élő művészek eladási rekordját 2008-ban, és elkészítette II. Erzsébet minden bizonnyal valaha volt legelőnytelenebb festményét. Megnéztük.

0 Tovább

Damien Hirst gyerekeknek

Mától kapható a hagyományos és internetes áruházakban Damien Hirst gyerekeknek szóló ábécés könyve. A könyv érdekessége, hogy valóban gyerekeknek szól, valóban ábécés könyv: minden betűhöz illusztrációnak egy-egy Hirst-mű társul.

0 Tovább

Egyesülj a képpel! Mark Rothko 110

1970. február 25-én, a szokott időben, reggel 9-kor Oliver Steindecker megjelent a munkahelyén, kinyitotta az ajtót, és egy hangos "Jó reggelt!"-tel köszöntötte munkaadóját, választ azonban nem kapott. Elkezdte keresni, de sem az ágyában, sem más helyiségben nem találta, végül odaérve a konyhához, a mosogató mellett a földön megtalálta átvágott, vérző csuklókkal, keze mellett a borotvával Mark Rothkót, a huszadik század második felének egyik legnagyobb hatású amerikai festőjét.

0 Tovább

Érted szól a gumiharang

Fotó: Cséka György

Ahogy Vető János "Szellemes" NahTe idéz című kiállításához írt szövegében megjegyzi: "Lesz itt (…) minden." És valóban: teméntelen pukkanófóliától, lyukas zászlón és gumiharangon át, csontvázon, Erdély Miklóson, földgömbön, ácskapcson, Hajas Tiboron keresztül génmanipulált angyal agyvelőig nagyjából minden megtalálható Vető János friss, szellemes, ironikus, önreflexív és vidám dekonstrukciójában.

0 Tovább

Kilencezer halott ember a tengerparton

Andy Moss és Jamie Wardley brit művészek, a Sand in your eye csoport tagjai néhány önkéntessel együtt 9000 emberi alakot stencileztek a normandiai partraszállás helyszínére, Franciaország észak-nyugati részén. Ezzel azokra a szövetséges katonákra, németekre és civilekre emlékeztek, akik a második világháborúban életüket vesztették.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek