Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hungarosaurus hátáról nyilaz a magyar

László Márk: A mátranováki Fanyűvő

Magyar kriptozoológiai fanzine jelent meg nemrég, amelyből sajnos hiányzik a mongol halálféreg, de csak azért, mert mind a 42 oldalán szőröstül-bőröstül magyar lények szerepelnek. Itt a Bestiarium Hungaricum.

1 Tovább

Gulyás Gábor mégis maradna

Gulyás Gábor a Mi a magyar? kiállításon (fotó: Mudra László)

Gulyás Gábor, a Műcsarnok tavaly november végén 2012. december 31-i határidővel lemondott igazgatója mégsem mond le, derült ki a február 24-én a Kossuth Rádiónak adott interjújából: "január elsejével nem állt elő az a helyzet, amelyet kilátásba helyeztek. Azt a munkát, amire engem fölkért a kulturális államtitkár, és amit nagyon sokan támogatnak, azt szeretném végezni" - mondta.

0 Tovább

Bretón szendvicsei is sikeresek

A Kunsztblogot a művészeten magán túl a hazai műkedvelő közönség viselkedéskultúrája, illetve a kiállításmegnyitók lüktető közege is legalább annyira érdekli. A fenti kép Julio Carrasco Bretón mexikói muralista művész budapesti kiállításának megnyitóján készült, a lenti kép a siker következményeit mutatja be.

1 Tovább

Hogyan tekerünk fel egy falfestményt?

Bretón a Budapestnek ajándékozott falfestménnyel. Fotó: Mudra László [origo]

Julio Carrasco Bretón festett murálokat Franciaországnak, Spanyolországnak, Costa Ricának, Kanadának és az USA-nak, most pedig Budapestnek is ajándékozott egyet: A mexikói textilkézművesek képzeletvilága című nagyméretű falfestménye a Baross téri metrómegálló feljáróját zökkentheti ki majd a hétköznapok melankóliájából. Bretón saját technikát fejlesztett ki szállítható falfestmények festésére, a 63 éves művész szuperszínes vagy a szürke ötven árnyalatával játszó geometrikus, absztrakt képekkel érkezett a Budapest Galériába. A művészet és az autó karosszériája közti kapcsolatról, a street artról és a mexikói muralizmus kliséiről mesélt.

0 Tovább

David Lynch filmjében fekete-fehér nyomdagépek csattognak

Öreg nyomdagépek és a nyomdászok egyhangú, ám remek hangokat kiadó munkája látható azon a majdnem nyolcperces filmen, amit David Lynch rendezett. Egy párizsi nyomdaműhely emberei Lynch egyik litográfiáját készítik.

0 Tovább

Túlsúly közelről

Marjai Judit legújabb kiállításán nem híres embereket mutat meg szokatlan díszletek között, hanem a túlsúly szépségeit M.-en, az erotikus modellen, továbbá fregolira csipeszelt tárgyakat és maszkos embereket. A kiállítás vasárnapig látható az A38-on.

3 Tovább

Kézikönyv bambulás ellen

Ha szembe találjuk magunkat valamivel, ami művészetnek hívja magát, de nem értelmezhető egyértelműen, hajlamosak vagyunk bután nézni. A művészettörténész és kurátor Oltai Kata által szerkesztett Kontextus - Adalékok. Hogyan közelítsünk kortárs vizuális művészethez című könyv ebben igyekszik segíteni.

0 Tovább

Feltárták Edvard Munch műtermét

Munch nyomai után kutatva (Fotó: The Art Newspaper)

Petter Olsen, a Sikoly egyik változatát tavaly májusban 120 millió dollárért eladó norvég milliárdos úgy tűnik, tartja magát ígéretéhez, miszerint a befolyt összeg egy részéből múzeumot hoz létre Hvistsenben, ahol Edvard Munch (1863-1944) Berlinből visszatérve 1910-től haláláig lakott. Nemrég régészek tárták fel Munch egykori házának környékét, a festő nyomait keresve.

0 Tovább

Végítélet a büfében

Kelet-Európából nézve New York még mindig a világ közepének tűnik, alig harminc kilométerre Manhattantől mégis posztapokaliptikus világ fogadja az embert. Szatmári Gergely fotós 2009-ben Meadowlandsben, New Jersey oszlófélben lévő, észak-keleti csücskében járt, és a pusztulás szuperrealista képeivel tért haza. A jéghideg sorozatból 2011-ben album is készült, de most újra előkerült, a PH21 fotógaléria rendezett belőle kamarakiállítást.

0 Tovább

Lopott Banksyt árulnak Miamiban

0

A Banksy-kép hűlt helye (Fotó: Paul Edwards)

Miután a múlt héten eltűnt egy londoni bevásárlóközpont faláról, a napokban egy miami központú aukciósház (Fine Art Auctions Miami) honlapján tűnt fel Banksy Rabszolgamunka című műve, amelyet 500-700 ezer dollár körüli értékre becsülnek. Az árverés február 23-án lesz.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek