Rekord időszakot zárt a Tate, derül ki a pénteken közzétett éves jelentésükből. Több mint 7,5 millió látogatója volt a négy galériának (Tate Britain, a Tate Modern, a Tate Liverpool és a Tate St Ives) a 2012-2013-as időszakban. Ez a szám nagyobb, mint bármely más művészeti múzeumé, kivéve a Louvre-t.

A látogatottsági rekordban nagy szerepe volt Damien Hirst múlt évi retrospektív kiállításának.

Hirst 460 ezer látogatót vonzott, soha művész egyéni kiállítása nem volt ennyire népszerű a galéria történetében. A négy galéria közül a Tate Modernben 5,5 millióan fordultak meg, ezzel megtartotta pozícióját, mint a leglátogatottabb modern és kortárs művészeti galéria a világon. Emellett az Egyesült Királyság második legnagyobb turisztikai attrakciója a British Museum mögött.

A Tate az élen járt a kölcsönadott művek terén is, 1762 munkát kölcsönöztek 1181 helyszínre, kiállításra az Egyesült Királyságban, és 581-et nemzetközi szinten. A gyűjtemény adott időszakban 502 alkotással bővült, amelyek összértéke több mint 23 millió font. A Tate 2012-2013-as költségvetéséből, ami 157,8 milló font (kb. 56 milliárd forint) volt, jelentős hányadot tesz ki a kormány 34,9 millió fontos (kb 12 milliárd forint) támogatása. A Tate elnöke, Lord Brown az éves jelentésben erőteljesen hangsúlyozta, mennyire fontos egy múzeum működésénél a hosszú távú tervezés, hogy nem egy-két évre kell megoldani a finanszírozást és ezekre az évekre projekteket tervezni, hanem hosszabb, minimum 10-15 éves időszakokban kell gondolkodni.

A Tate nagyobb 2014-es kiállításairól is közzétett információkat, többek között Henri Matisse, Piet Mondrian, J.M.W. Turner tárlatok, továbbá, az első világháború kitörésének centenáriumára egy érdekesnek ígérkező, 100 Years Later: Conflict, Time, Photography című fotókiállítás is lesz.

A Tate Modern ugyancsak a jelentés idejére időzítette egy új, Bloomberg Connects nevű közönségbarát és interaktív projektjét, ami egy 75 monitorból álló hatalmas fal a galéria terében, a fal előtt pedig egy hosszú asztal, érintőképernyővel, illetve más grafikai eszközzel, ahova bármelyik látogató odaülhet és alkotásokat készíthet, ezek a megfelelő monitoron azonnal láthatóvá is válnak a többi látogató számára. A monitorok megvásárlását a Bloomberg finanszírozta, innen a projekt neve, a számítógépek pedig a legfejlettebb Raspberry Pi eszközök.