Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csúszik Hirst múzeumának átadása

Damien Hirst és Sante D'Orazio, 2007.


Hirst nem bír leállni. Miután rekordot döntött, és ABC-s könyve jelent meg, és 14 méteres csecsemői lettek Katarban, és megkoreografálta Rihannát, amiért beperelték, és miután két képét ellopták, majd egy ukrán milliárdosé lett aranyozott mammutja, most múzeumot, illetve kulturális komplexumot építtet.

0 Tovább

Politikai okokból nem állítanak ki Hirsték Moszkvában

Glenn Brown

A British Council bejelentette, hogy a tervekkel ellentétben nem lesz Young British Artists (YBA) kiállítás Moszkvában. Az ok Oroszország szerepe az ukrajnai politikai helyzetben. A kiállítást talán 2016-ra tudják ismét összehozni London Calling: Breakthroughs in British Art 1986-98 címmel, de mind az orosz, mind az angol partner szerint nehéz lesz szponzort találni a két ország közötti politikai feszültség miatt.

0 Tovább

Ukrán származású milliárdosé Hirst mammutja

Csütörtökön, a Cannes-i filmfesztivál egyik kísérő rendezvényén, az amfAR Cinema Against AIDS jótékonysági gálán árverezték el Damien Hirst legújabb munkáját, amelyet speciálisan a gálára, jótékonysági célból készített. A Gone but not Forgotten című mű egy aranyozott mammut csontváz és 11 millió eurót adtak érte.

0 Tovább

Így lopták el a két Hirst-képet

Damien Hirst: Oleoylsarcosine, 2008

Nyilvánosságra hozta a londoni rendőrség annak a kamerának a felvételét, amely egy nyugat-londoni galériában volt, ahonnan nemrég két Damien Hirst festményt loptak el. Az Exhibitionist galériában egyébként Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Richard Hamilton, Anish Kapoor és Banksy művek is hányódtak, de csak a Hirst-munkákat vitték el. Vagy komoly műértők és olyasmit tudnak, amit mi nem, vagy csak ez a két mű látszott az utcafronti galéria üveg kirakatából.

0 Tovább

Kígyók Rihanna fején: plagizált-e Hirst?

Rihannát bizony megkoreografálták (és valószínűleg megphotoshoppolták). Mégpedig nem kisebb sztár, mint Damien Hirst követte el, fényképezőgéppel a kezében a brit GQ magazin 25. évfordulós számába. Lett is belőle gubanc, illetve nem lett, mert valószínűleg Jim Starr sem gondolja komolyan, amit mond, azaz hogy Hirst az ő egyik művét plagizálta. Csak részesedni akar kicsit a hájpból és megmerítkezni a glamúrban.

0 Tovább

Hirst 14 méteres csecsemői Katarban

Október 7-én este Katarban, a Sidra Medical and Research Centernél a katari királyi család, kormányzati tisztviselők és a nagyközönség jelenlétében leleplezték Damien Hirst legújabb alkotását, a The Miraculous Journeyt, ami egy 14 darabból álló bronz szoborkompozíció, amely a gyermek fejlődésének (a fogantatástól a kifejlett magzatig) anatómiailag pontos ábrázolása. A kompozíció utolsó tagja a teljesen kifejlett, világra jött csecsemő.

0 Tovább

Damien Hirst gyerekeknek

Mától kapható a hagyományos és internetes áruházakban Damien Hirst gyerekeknek szóló ábécés könyve. A könyv érdekessége, hogy valóban gyerekeknek szól, valóban ábécés könyv: minden betűhöz illusztrációnak egy-egy Hirst-mű társul.

0 Tovább

Rekordot döntött a Tate és Damien Hirst

Rekord időszakot zárt a Tate, derül ki a pénteken közzétett éves jelentésükből. Több mint 7,5 millió látogatója volt a négy galériának (Tate Britain, a Tate Modern, a Tate Liverpool és a Tate St Ives) a 2012-2013-as időszakban. Ez a szám nagyobb, mint bármely más művészeti múzeumé, kivéve a Louvre-t.

A látogatottsági rekordban nagy szerepe volt Damien Hirst múlt évi retrospektív kiállításának.

0 Tovább

Milliárdos műgyűjtő lehet az új grúz miniszterelnök

Bidzina Ivanisvili tbiliszi rezidenciájában egy Damien Hirst kép előtt (Daro Sulakauri/Getty Images, Forbes)

Kedden a Bidzina Ivanisvili vezette ellenzéki Grúziai Álom koalíció nyerte a grúziai parlamenti választásokat. Az milliárdos politikus, aki várhatóan jövőre lesz Grúzia miniszterelnöke, Guggenheim stílusú múzeumot tervez Tbiliszibe, magánpalotája pedig már most is tele van Damien Hirst, Roy Lichtenstein és Egon Schiele képeivel.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek