Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rekordot döntött a Tate és Damien Hirst

Rekord időszakot zárt a Tate, derül ki a pénteken közzétett éves jelentésükből. Több mint 7,5 millió látogatója volt a négy galériának (Tate Britain, a Tate Modern, a Tate Liverpool és a Tate St Ives) a 2012-2013-as időszakban. Ez a szám nagyobb, mint bármely más művészeti múzeumé, kivéve a Louvre-t.

A látogatottsági rekordban nagy szerepe volt Damien Hirst múlt évi retrospektív kiállításának.

0 Tovább

Két év börtön a Rothko-rongáló fiatalnak

Wlodzimierz Umaniec, más néven Vladimir Umanets (Photo: Oli Scarff/Getty Images)

Egy londoni bíróság két év szabadságvesztésre ítélte Wlodzimierz Umaniec (aka Vladimir Umanets) Nagy-Britanniában élő 26 éves lengyel fiatalembert, miután október 7-én a Tate Modernben Mark Rothko (1903-1970) egyik festményének sarkára fekete festékkel azt írta, hogy "Vladimir Umanets 2012. A sárgaizmus egy lehetséges darabja."

0 Tovább

Látogató szignózott egy Rothko-képet a Tate Modernben

Mark Rothko "Black on Maroon" (1958), avagy "Vladimir Umanets '12. A potential piece of Yellowism"

Vasárnap délután rövid időre bezárták a londoni Tate Modernt, miután egy férfi megrongálta Mark Rothko úgynevezett Seagram-festményeinek egyikét. Az alacsonyan felfüggesztett kép (Fekete gesztenyebarnán, 1958) sarkára ecsettel és fekete festékkel festette a következő feliratot: "Vladimir Umanets '12. A potential piece of Yellowism", vagyis "Vladimir Umanets 2012. A sárgaizmus egy lehetséges darabja". Az elkövető ezzel nyilván a kisajátítás művészetére (appropriation art) utalt, az eredetiség fogalmát kérdőjelezte meg. Egyik szemtanú a twitteren azt írta, hogy a férfi miután ráfestett a képre leült egy kicsit nézegetni az alkotás(á)t, majd még egyszer a vászonhoz lépett és villámgyorsan távozott.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek