Damien Hirst és Sante D'Orazio, 2007.


Hirst nem bír leállni. Miután rekordot döntött, és ABC-s könyve jelent meg, és 14 méteres csecsemői lettek Katarban, és megkoreografálta Rihannát, amiért beperelték, és miután két képét ellopták, majd egy ukrán milliárdosé lett aranyozott mammutja, most múzeumot, illetve kulturális komplexumot építtet.


Az egyelőre még ismeretlen nevű komplexum a londoni Vauxhallban, pontosabban a Newport Streeten, a Caruso St John Architects tervei alapján épül majd fel. A tervek szerint 6 galéria, irodák és étterem is lesz az épületben.

Hirst komplexumának látványtervei

A 2012-ben indult projekt vége 2014-re volt időzítve, de ahogy Hirst Science Ltd nevű cégének szóvivője most bejelentette, 2015 májusára, júniusára csúszik a megnyitó.

Ami majdnem biztos, hogy a komplexumban kap helyet Hirst Murderme nevű kortárs művészeti gyűjteménye, amelyben többek között Francis Bacon, Banksy, Don Brown, Angela Bulloch, John Currin, Angus Fairhurst, Tracey Emin, Steven Gregory, Marcus Harvey, Rachel Howard, John Isaacs, Michael Joo, Jeff Koons, Jim Lambie, Sean Landers, Tim Lewis, Nicholas Lumb, Sarah Lucas, Tom Ormond, Laurence Owen, Richard Prince, Haim Steinbach, Gavin Turk és Andy Warhol műveket találunk.

Persze, a minimúzeum egyben Hirst-múzeumként is fog funkcionálni, kizárt, hogy saját műveinek egyfajta állandó kiállítása, válogatása ne lenne a tervek között.