Az előzetes tervekkel ellentétben, nem valósítják meg Hong Kongban Antony Gormley művét, az Event Horizont, amely 2007-es londoni debütálása óta számtalan nagyvárosban lett már installálva, New Yorktól São Paulon át Rio de Janeiroig. A mű szponzora visszalépett, mivel egy banki alkalmazott öngyilkos lett korábban, levetette magát a tetőről.

A mű 31 életnagyságú, anatómiailag helyes, öntötvas és üvegszál összetételű emberi figurából áll. Főképp felhőkarcolók és más magas épületek szélére, sarkára állít egy-egy magányos alakot a művész.


Gormley művének felállítását a hong kongi White Cubeban lévő kiállítása május 3-i zárása után időzítették. A nem kis költséggel járó műegyüttes kiállításának szponzora a Hong Kong Land vezető ázsiai befektetőcsoport lett volna. A történet ekkor nem éppen szokványos fordulatot vett.

A J.P. Morgan amerikai befektetési bank, amelynek a Hong Kong Land egyik 30 emeletes felhőkarcolójában van irodája, megkérte a Hong Kong Landet, vonja vissza szponzorációját Gormley projektjétől, mivel a bank egyik alkalmazottja öngyilko lett, levetette magát  a felhőkarcoló tetejéről. A Hong Kong Land pedig teljesítette a J.P. Morgan kérését.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy bárhol is van kiállítva az Event Horizon, folyamatosan érkeznek a lakosságtól a bejelentések a rendőrségre, hogy valaki éppen öngyilkos akar lenni.