175 ezer angol font (közel 63 millió forint) értékben állít ki ecstasy-tablettákat egy londoni galériában Chemical X. Nem a hatóságokkal akar packázni, társadalmi mondanivalója van.

Az Ecstasy Of Art című kiállítás a londoni Art Republic Soho galériában nyílik a mai napon, csütürtökön. Chemical X (valódi nevét nem ismerjük) 25 éve tevékenykedik a design, a zene és a public art területén, legismertebb munkája az 1991-ben alapított londoni Ministry of Sound kiadónak tervezett logója, de dolgozott a Vansnek, a Playstationnek, Paul Oakenfoldnak és Snoop Doggnak is, illetve Banksyvel és Damien Hirsttel közös művészeti projektjei is voltak.

Most két művét állítja ki, mindkettőt ecstasy-tablettákból készítette, összesen 12 ezerből. A Love & Death című két méter magas koponya 100 ezer fontért vehető meg, a Taste The Rainbow című darab 75 ezret ér. "Chemical X nem a hatósággal akar kikezdeni, számára a média propagandája által formált közvélemény drogokhoz való hozzáállása a fő kihívás" - mondja Marc Woodhouse, Chemical X szóvivője. "Művészetként kell rájuk tekinteni: az alkotás részeként, abba bezárva ugyanis megszűnnek drogokként létezni" - teszi hozzá.

Chemical X emellett a brit acidkultúra két ikonjáról, a Happy Mondays-tag Shaun Ryderről és Bezről készült limitált printjeit is árulja majd a galériában.