Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

12 ezer ecstasy-tablettát állít ki

175 ezer angol font (közel 63 millió forint) értékben állít ki ecstasy-tablettákat egy londoni galériában Chemical X. Nem a hatóságokkal akar packázni, társadalmi mondanivalója van.

0 Tovább

Tonnás buddhista remek 200 millióért

Az Exeterben talált Sandakada pahana, vagyis holdkő (Fotó: Bonhams)

Ritka faragott követ találtak az angliai Exeterben. A buddhista építészet remeke, a majdnem egy tonnás gránit küszöbkő (Sandakada pahana) Sri Lankából származik, az Anuradhapura korból, i.sz. 1000 körül egy templom küszöbköveként szolgált. A kő, amely évtizedekig egy családi ház kertjében mohásodott szerdán a Bonhams aukciós ház londoni árverésén 553 250 fontért (mintegy 200 millió forint) kelt el. A becsült érték több mint tízszereséért.

0 Tovább

Lopott Banksyt árulnak Miamiban

0

A Banksy-kép hűlt helye (Fotó: Paul Edwards)

Miután a múlt héten eltűnt egy londoni bevásárlóközpont faláról, a napokban egy miami központú aukciósház (Fine Art Auctions Miami) honlapján tűnt fel Banksy Rabszolgamunka című műve, amelyet 500-700 ezer dollár körüli értékre becsülnek. Az árverés február 23-án lesz.

0 Tovább

A kebabos fia mozgatja a street art bábuit

Steve Lazarides (Fotó: Jorn Tomter)

Steve Lazarides, a bristoli kebabos fia 1997-ben ismerkedett meg Banksyvel, barátságuk eredményeképpen a street art mainstream művészeti ággá vált, amelynek pedig Banksy lett a legismertebb alakja a világon. 2010-ben mégis szakított a művész a galériással. Ki valójában Laz, a street art nem is annyira szürke eminenciása, aki több mint egy évtizede irányítja a szálakat a háttérből?

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek