Aj Vejvej és Olafur Eliasson a november 9-i Falling Walls Berlin 2013 konferencián jelentették be új, online közösségi projektjüket, a Moont. A kínai és a dán művész először dolgozik együtt, közös weboldaluk pusztán egy keret, nekünk, a felhasználóknak kell megalkotnunk a Holdat.

A Moon egy weboldal, ahol egy rövid regisztráció, bejelentkezés után egy digitális tollal, alkalmazással lényegében belerajzolhatunk Vejvej és Eliasson virtuális, digitális holdjába. Bárki bármilyen rajzot, szöveget megalkothat, az rákerül, belekerül a Hold testébe, annak szövetét adja.

A Holdba bárhol belenagyíthatunk, hogy a bejegyzések, rajzok között keresgéljünk. A mű végtelennek tűnő online üzenőtábla, rajztömb, jegyzetfüzet, amely mindenki minden bejegyzését megőrzi, mindenféle cenzúra, szelekció nélkül.

A Hold a szabad véleménynyilvánításra, kreativitásra, részvételre ösztönöz. Célja, hogy be-és megmutassa, hogy a kreativitás átlép a határokon és semmi nem szabhat neki gátat. Ahogy a bevezetőjében írja a két művész: „A gondolatokat, a szelet és a levegőt senki sem tudja megállítani.”