Restaurálják, majd konzerválják Frida Kahlo felbecsülhetetlen értékű, 6500 képet tartalmazó fotógyűjteményének egy részét, 350 fotográfiát egy hat hónapos, a Bank of America Merrill Lynch által szponzorált projekt keretében. Frida Kahlo-projekt egyike annak a 25-nek, amelyet a bank finanszíroz a 2013-as évben műalkotások restaurálására, állaguk megóvására.

Frida Kahlo gyűjteményét a mexikóvárosi Frida Kahlo Múzeum, vagy más néven a La Casa Azul (Kék Ház) őrzi. Ebben a házban született, nőtt fel és élt élete végéig a világhírű, egyébként magyar felmenőkkel is rendelkező festőművésznő. A gyűjteményben Frida Kahlo és férje, Diego Rivera fotói mellett Frida apjának, egy neves mexikói fotóművésznek, továbbá, és nem utolsósorban Man Raynek, Henry Cartier-Bressonnak, Edward Westonnak és Manuel Álvarez Bravonak a munkái is megtalálhatók.

A gyűjtemény nemcsak Frida életébe, mindennapjaiba, munkái hátterébe nyújt izgalmas, intim és mély bepillantást, hanem szűkebb és tágabb környezetének neves vagy kevésbé ismert szereplőiről is izgalmas felvételeket láthatunk, hiszen Kahloék környezetében megfordult a kor majd minden híres, jellemzően baloldali szereplője, művészek, politikusok Lev Trockijtól André Bretonig.

Muray Miklós: Frida Kahlo, 1939

Megtalálható a gyűjteményben a festőnő nagy szerelmének, Muray Miklós magyar származású fotográfusnak (erre írtunk róla korábban) több ismert képe is, közöttük emblematikus Kahlo-portréi.