Azért az nem mindennapi, ha egy aukciós ház igazgatójának leesik az álla, és ennek hangot is ad. Frederic Thut, a Fine Art Auctions Miami igazgatója meglehetősen döbbenten beszélt arról két nappal ezelőtti aukciójuk után, hogy anno az elsők között volt a pop art munkák eladásának nagy felfutásánál, és most ugyanazok az emberek, vásárlók bukannak fel gyakorlatilag a semmiből és vásárolnak azonnal. A leesett áll oka többek között egy Banksy volt.

A két nappal ezelőtti aukción, a Major Street Art Auctionon ugyanis csak Banksy 
Kissing Coppers graffitije, amit 2005-ben készített Brightonban egy pub falára, 575.000 dollárért kelt el (kb. 131 millió forint), szokás szerint egy ismeretlen vásárló vitte el.

Thut később úgy foglalta össze tapasztalatait, hogy szinte hihetetlenek a piac lehetőségei.

Olyan eladási árak születnek a relatíve marginálisabbnak nevezhető művészeti ágak munkáinak eladásánál is, mint a graffiti, hogy az még a piac fő szereplőit és hasznonélvezőit is megdöbbenti, és a műtárgypiac korábbi aranykorára, a pop art berobbanására emlékezteti.

Mi azért annyira nem vagyuk ledöbbenve, már konkrétan a Banksy áraktól, hiszen október végén a hamis Banksykat is úgy vitték, igaz olcsón, mint a cukrot.