A BMC épülete, fotók: Bujonovszky Tamás

A Budapest Music Center épülete a szakmai zsűri döntése alapján 1. Díjat nyert a relatíve fiatal, mindössze második éve létező, de meglehetősen komoly szakmai háttérrel rendelkező The Architizer A+ Awards Építészet és hang kategóriájában. Emellett a Színházak és előadótermek kategóriában elvitte a különdíjat, úgy, hogy a fődíj Zaha Hadidé lett.

A The Architizer A+ Awardsot múlt évben hozták létre a Wall Street Journal Magazine és a The Webbys közreműködésével, és jelen pillanatban talán a legátfogóbb, legtöbb területet szemléző és legizgalmasabb, legfrissebb építészeti díj a világon.

Díjat 60 fölötti kategóriában osztanak, tehát jószerivel minden elképzelhető típusú épületet szemléznek és főleg észrevesznek a világon. A zsűri összetétele és mérete imponáló, 200 tagból áll, akik között sztárépítész, kritikus, designer,kreatív-igazgató, kurátor, művészeti vezető stb., van a világ majd minden fontos intézményétől, cégétől.

A különböző kategóriákban két díjat osztanak ki, egyet a szakmai zsűri, a másikat pedig az online közönség szavazatai alapján.

A Budapest Music Center épületét az Art1st Design Studio tervezte: Chehadé Abdel Rahim, Gőz Dorottya és Taraczky Dániel.