A TED konferencia 30. évfordulójára alkotta meg Janet Echelman and Aaron Koblin Unnumberes Sparks nevű 227 méteres, interaktív és a Google Chrome böngészőre alapozott szobrát, vagy inkább lebegő felhőjét, alkalmazását, amely Vancouver belvárosában látható még egy napig. Az innovatív munkát március 22. után más városokban is felépítik majd, a tervek szerint világkörüli útra indul.

A mű mögött természetesen a Google és számtalan alkalmazása, technológiája áll, nem véletlenül, Aaron Koblin a Google Creative Lab kreatív igazgatója.

A vékony szálakból szőtt érzékeny hálón vagy felhőn látható kép, fény egyetlen darab, teljes képernyős és 10 millió pixel nagyságú, felbontású Google Chrome böngészőablak, amelly érzékeli a látogatók, nézők okostelefonjait és más mobil eszközeit.

A mobil eszközök cselekményei és mozgásai valós időben és hatalmas léptékű sugarakban, színes sávokban jelennek meg a felhőn a látogatók feje fölött. A látogatók és a háló interakcióját egy alkalmazás hanggá is átalakítja, amit saját eszközükön hallhatunk.


Az Unnumbered Sparks izgalmasságához hozzátesz a napszakok váltakozása is , hiszen nappal és éjszaka egészen más jellemvonása, karakterisztikája van a szobornak.

A munka egyetlen kezdet és végpont nélküli, dinamikus, a közönség és a környezet, a levegő, a napszakok által létrehozott, mindig változó, megismételhetetlen folyamat.