Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sosem látott remekművek Abu-Dzabiban

Látogatók Cy Twombly képei előtt (Fotó: AP/Kamran Jebreili)

Az eredetileg tervezett 2012-es megnyitót legutóbb 2015-re halasztották, de a Louvre Abu-Dzabi-gyűjteményének 130 darabja hétfőtől három hónapig látható lesz az Egyesült Arab Emírségek fővárosának kulturális negyedében egy művészeti központban.

0 Tovább

A művészet is lenyomja Hollywoodot?

Egy nagyszabású londoni Leonardo da Vinci-kiállítás élőben rögzített tárlatvezetése (az Urániában is vetített Leonardo Live) után Phil Grabsky dokumentumfilmes más festőzseniket is moziba visz. Az opera, a színházi vagy balettelőadások élő vagy valós idejű filmvetítései után most a múzeumokba is bekerült a mozikamera. Grabskyt Japánban értük el, kérdéseinkre e-mailen válaszolt, többek között párhuzamot vont a világkupa szakkommentátora és egy kiállítás tárlatvezetése között.

0 Tovább

23 év után azonosították a bostoni műkincsrablókat

A Vermeer és a Rembrandt-kép hűlt helye a bostoni Isabella Stewart Gardner Múzeumban (Fotó: Keith Meyers/The NY Times)

Az FBI március 17-én kiadott sajtóközleményben jelentette be, hogy 23 év után azonosította az 1990. március 17-én a bostoni Isabella Stewart Gardner Múzeumot kirabló tetteseket, ugyanakkor az eltűnt műtárgyak - többek között Rembrandt, Vermeer, Degas és Manet képei - pontos hollétéről nem tudnak és a nyomravezetőnek járó 5 millió dolláros díj továbbra is érvényben van.

0 Tovább

Két év börtön a Rothko-rongáló fiatalnak

Wlodzimierz Umaniec, más néven Vladimir Umanets (Photo: Oli Scarff/Getty Images)

Egy londoni bíróság két év szabadságvesztésre ítélte Wlodzimierz Umaniec (aka Vladimir Umanets) Nagy-Britanniában élő 26 éves lengyel fiatalembert, miután október 7-én a Tate Modernben Mark Rothko (1903-1970) egyik festményének sarkára fekete festékkel azt írta, hogy "Vladimir Umanets 2012. A sárgaizmus egy lehetséges darabja."

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek