Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Majdnem Basquiat, Harkovból

Oleg Mitaszov

Oleg Mitaszov majdnem teljesen ismeretlenül élt és halt meg. Mitaszov nem volt művész, pusztán egy már életében legendává vált, de hihetetlenül tehetséges harkovi őrült. De majdnem Basquiat. Műveiből alig maradt ránk valami, legjobbakról, legérdekesebbekről csak fotók.

0 Tovább

Beperelték a Christie'st, Basquiat radiátora bánta

Meghátrált a Christie's Basquiat testvérei elől és bizonytalan időre elhalasztotta a festő művei nagyobb csoportájának Jean-Michel Basquiat: Works from the Collection of Alexis Adler nevű online aukcióját. A Basquiat örökösök simán beperelték ugyanis a Christie'st, mivel szerintük hamisítványokat próbál áruba bocsátani. Mivel nem éppen egy zugakciósházról van szó, kínos.

0 Tovább

Basquiat talpa és egyéb szervei

A New Yorki Suzanne Geiss Company galéria kiváló üzleti érzékről tanúskodva, január 16-án nyílt kiállításán olyat mutat, amit élő ember még nem látott: Jean-Michel Basquiat-t meztelenül! Amint fekszik, ül, áll és rajzfilmnézés közben fest, miközben valószínűleg festékes vagy egyszerűen csak piszkos a talpa.

0 Tovább

Jean-Michel Basquiat lakásnyi festménye került elő

Jean-Michel Basquiat a nyolcvanas évek New York-i művészvilágának egyik legkülönlegesebb figurája volt. A Puerto-Ricó-i anyától és haiti apától született Basquiat graffitisként kezdte, SAMO (Same Old Shit) néven írkálta teli New York utcáit, de pár éven belül már Andy Warhollal haverkodott és az 1982-es kasseli Documentán is kiállított. A drogtúladagolásban 1988-ban elhunyt Basquiat népszerűsége és elismertsége a mai napig töretlen, a műveiből nemrég Párizsban tartott kiállításon naponta majd' 4000 ember fordult meg, és hatalmas siker a napokban zajló retrospektív New York-i tárlat is, mi erre írtunk róla korábban.

A legfrissebb hírek szerint Amerika első színesbőrű festősztárja 25 évvel a halála után is tartogat meglepetést, egykori barátnője lakásában ugyanis temérdek munkája rejtve maradt a nyilvánosság előtt, de most nemcsak katalógusba rendezik és bemutatják, hanem aukcióra is bocsájthatják ezeket.

0 Tovább

Sztár akart lenni, nem kabala

Jean-Michel Basquiat: Önarckép sisakban, 1982

Az utcáról jött, és az első fekete művész volt, aki sztárrá vált. A graffitizést a hetvenes évek végén kezdte, a nyolcvanas évek elején lett nemzetközi hírű, aki ezer dolláros Armani-öltönyökben festett, Andy Warhollal és Madonnával barátkozott - életét a nyolcvanas évek végén zárta le a heroin. Jean-Michel Basquiat a festészet DJ-je - egy Blondie klipben is DJ-t alakított -, munkáiról azt mondta: minden egyes vonal jelent valamit. De mit? Száraz életrajz és ritkán látott képek a graffiti királyáról.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek