Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Eltemetik Caravaggiot

A toscanai kikötővárosban, Porto Ercole temetőjében pár éve megtalált és 2010-ben az olasz tudósok által 85%-ra biztosan Caravaggio csontjaiként azonosított maradványokat július 18-án, a festő halálának 404. évfordulóján egy emlékparkban fogják eltemetni. Giuseppe Conte szobrász monumentális alkotása, boltíve alatt helyezik immár végső nyugvóhelyére azt, ami a hányatott sorsú, vad zseniből, Caravaggiobol megmaradt.

0 Tovább

Kígyók Rihanna fején: plagizált-e Hirst?

Rihannát bizony megkoreografálták (és valószínűleg megphotoshoppolták). Mégpedig nem kisebb sztár, mint Damien Hirst követte el, fényképezőgéppel a kezében a brit GQ magazin 25. évfordulós számába. Lett is belőle gubanc, illetve nem lett, mert valószínűleg Jim Starr sem gondolja komolyan, amit mond, azaz hogy Hirst az ő egyik művét plagizálta. Csak részesedni akar kicsit a hájpból és megmerítkezni a glamúrban.

0 Tovább

Kanye Westet nézzük vagy a cicát?

Marc Dennis amerikai festő legújabb munkái zavarbaejtő festmények a festészetről. Hiperrealista módon fest újra gyakran világhírű festményeket, de egy nézővel együtt, akinek a feje legtöbbször a "lényeget" takarja ki a képen, pl. egy nemi szervet, hol Courbet-ét, hol Caravaggióét. Kukkolunk, de Dennis képnézője cenzúrázza a kukkolás tárgyát. Mit nézünk akkor?

0 Tovább

Nem a képet látjuk, hanem a testet

Caravaggio: Keresztelő Szent János (fotó: Tuba Zoltán, Origo) - a képre kattintva galéria nyílik

Akik szerint ott romlott el minden a művészetben, amikor a dolgok már nem úgy néztek ki, mint az életben, azoknak kötelező a Szépművészeti Múzeum Caravaggiótól Canalettóig című kiállítása. De azért ne dőljünk be a felszínnek, hiszen kevés stílusra jellemzőbbek a különcségek, az illúzió és a látszatkeltés, mint épp a barokkra. A kiállításból megtudhatjuk, milyen is volt a vizuális trükk évszázadokkal a számítógép előtt, ahogyan azt is, miért szakosodik egy 18. századi festő farmert viselő emberek ábrázolására, és hogyan lehet erotikus a vallásos művészet.

0 Tovább

Ezeket a képeket ellopták

Raffaello: Egy ifjú arcképe, 1513-1514

Raffaello fiatalkori önarcképét a nácik lopták el Lengyelországból, Caravaggio utolsó festményét valószínűleg a szicíliai maffia, míg Picasso Galamb borsóval című vászna egy szeméttelepen végezte. A legdrágább ellopott festményeknek jártunk utána, amelyek soha nem kerültek elő.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek