Help Sales ÁSZF

Minden színt összeszedtek egy 300 éves könyvben

A. Boogert 1692-ben, egy 800 oldalas könyvben foglalt össze mindent, amit a színekről tudni érdemes. A könyv holland szövege nem csak a színek festményekben való használatáról, de a víz és a festék pontos arányának feltüntetésével előállításukról és módosításukról is szól.

0 Tovább

Salvador Dalí drogos utazása Csodaországban

Salvador Dalí illusztrációja az Alice Csodaországbanhoz

Az Openculture.com időről időre leközöl egy-egy posztot, amelyben Salvador Dalí szépirodalmi művekhez kapcsolódó illusztrációit mutatja meg, legutóbb azt, amit a Macbeth-hez készített 1946-ban. Emellett, hogy teljesebb legyen a kép, megmutatjuk, amit '69-ben Alíz Csodaországbanhoz, és az '57-ben az Isteni színjátékhoz készített.

0 Tovább

Tahiti helyett Tahitótfalu

Szinyei Merse Pál: Pipacsos mező, 1896

Virágzó alma- és szilvafák fogadják az embert a Magyar Nemzeti Galéria új kiállításán. A francia impresszionizmus egyik legizgalmasabb művészének, Claude Monet-nak egy festménye, mellette pedig Szinyei Merse Pálé, a jernyei birtokosból lett festőé, az egyik első magyaré, aki fiatalon szakított a műteremhez kötöttség hagyományával, és a szabadban kezdett festeni. Mi az impresszionizmus ma is töretlen népszerűségének az oka?

1 Tovább

Szex lappang a múzeumban

Képünk illusztráció

Különleges, de nem ritka jelenségnek adtak nevet a kétezres évek elején olasz pszichológusok. A Rubens-szindróma a múzeumok, illetve a műalkotások által kiváltott szexuális vágyat jelöli. Akárcsak a majd húsz évvel korábban megfigyelt Stendhal-szindróma, ez a tünetegyüttes is inkább a turisták körében figyelhető meg.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek