Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Buborék, ó, buborék

Melvin Sokolsky: Buborék a Szajnán, 1963

Melvin Sokolsky azok közé a fotósok közé tarozik, akik művészi szintre emelték a divatfotót a hatvanas években. Lenyűgöző, tökéletesen komponált képei gyorsan népszerűvé váltak nem csak a divatlapok szerkesztői, de a közönség körében is. 50 éve - 25 éves korában - készített Buborék című sorozatában a fotómodell egy üveggömbnek látszó tárgyban lebeg Párizs utcái fölött.

0 Tovább

Tomboló közönség helyett robotok

Fotó: Peter Boettcher

Düsseldorfban januárban teljes gőzzel üzemel az Erőmű. A Kraftwerk naponta lép fel szülővárosában, ahol január végéig Peter Boettcher zenei fotós képeiből is látható egy tárlat az NRW-Forumban Kraftwerk: Roboter címen, amely az utóbbi két évtized képeiből mutat be harminc nagyméretűt. Gesamtkunstwerk a négyzeten, tomboló monumentalitás.

1 Tovább

Moholy-Nagyé a világ 10. legdrágább fotója

Moholy-Nagy László: Fotogram, 1925

1 482 500 dollárért, mintegy 320 millió forintért kelt el pénteken Moholy-Nagy László Fotogram című képe a Sotheby's New York-i árverésén, ezzel minden idők 10. legdrágább fotója lett, holtversenyben Herbert Bayer Lonely Metropolitan című, 1932-es fotómontázsával. A két kép Alfred Stiglitz 1919-ben feleségéről Georgia O'Keefe festőművészről készült kézportréját ütötte ki a top 10-ből. A Moholy-Nagy 12 500 dollárral ér többet, mint a Stieglitz, amely a Sotheby's New York-i aukcióján 1 470 000 dollárért kelt el 2006 februárjában.

0 Tovább
123
»

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek