Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyre többet fizetnek ugyanazokért a művészekért

Jean-Michel Basquiat

Soha nem volt még akkora pénzmozgás a művészeti piacon, mint a múlt héten. Szinte földindulásszerű, mennyi aukciós rekord és mekkora bevételek születettek összességében a nagy házaknál. Az eredmények nem csupán a kiemelt alkotók csúcsműveinek rekordárából, hanem a kiemelkedő átlagárakból adódnak össze.

A művészeti piacot is érintő válságot elfelejthetjük, a piaci művészeti kánon azonban stabilnak tűnik, nem születtek meglepetések abban a tekintetben, hogy mely alkotók képeiért adtak hatalmas összegeket.

0 Tovább

Jön az első digitális művészeti árverés

Petra Cortright

A Phillips aukciós ház és partnere, a Tumbrl október 10-én, New Yorkban megrendezi az első aukciót, amelyen kizárólag digitális művészeti alkotásokra lehet majd licitálni. Az, hogy mi digitális művészeti alkotás, egyelőre nehezen behatárolható, így az aukción sokféle formájú és létmódú alkotás fog szerepelni, YouTube-videótól, weblapon, digitális printen és fájlon át Tumbrl-oldalig.

Digitális technológiával készült vagy azt részben felhasználó művek szerepeltek már szórványosan nagy aukciókon, de inkább kivételként, mint rendszeresen. A mostani aukció egy fontos jele annak, hogy a műtárgypiac megpróbálja behozni tetemes lemaradását a már régen a digitális korba (át)lépett művészeti élettel, műalkotásokkal szemben.

0 Tovább

Aukciós rekordok dőlhetnek a napokban

Június 18-tól gőzerővel árverez a Christie's és a Sotheby's. Érdemes követni, mert számos remekmű, ritkaság dönthet rekordot az elkövetkező napokban.

0 Tovább

Hopi indiánok akadályoznának meg egy párizsi aukciót

A Patun-Kachina maszk (AFP PHOTO / Miguel Medina)

Egy párizsi aukciós ház több tucat hopi indián maszkot kíván árverezni április 12-én, a hopi törzs szerint jogtalanul. Szerintük a szertartási tárgyakat kizárólag a hopi törzs tagjai birtokolhatják. A várt bevétel akár az 1 millió dollárt is elérheti. A több mint százéves tárgyakat az Észak Arizonai Múzeum igazgatója a Facebookon követeli vissza az Acoma, Zuni és Jemez pueblók indiánjainak.

0 Tovább

Lopott Banksyt árulnak Miamiban

0

A Banksy-kép hűlt helye (Fotó: Paul Edwards)

Miután a múlt héten eltűnt egy londoni bevásárlóközpont faláról, a napokban egy miami központú aukciósház (Fine Art Auctions Miami) honlapján tűnt fel Banksy Rabszolgamunka című műve, amelyet 500-700 ezer dollár körüli értékre becsülnek. Az árverés február 23-án lesz.

0 Tovább

Nácik által lefoglalt legendás plakátgyűjteményt árulnak

A Sachs-gyűjtemény egy darabja, P.H. Mar alkotása, 1932 körül

Mintegy 4300, a nácik által lefoglalt plakátot értékesít a zsidó tulajdonos örököse, miután egy német bíróság 5 év pereskedés után elismerte tulajdonjogát a nagy értékű gyűjteményre és kötelezte a berlini Német Történeti Múzeumot, hogy szolgáltassa vissza a műtárgyakat.

9 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek