Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A lökött, voyeur dada, Vivian Maier nyomában

Vivian Maier történeténél kevés hatásosabb művész- vagy zsenitörténet létezik, legalábbis úgy tűnik, John Maloof hihetetlenül profi munkája következtében. Maloof kiváló érzékkel vette észre, mutatta meg, építette fel a Vivian Maier történetet, fotográfiát és embert. Ennek vizuális lenyomata a most a Magyarhangya alternatív filmforgalmazó üdvös tevékenysége által mozikba került dokumentumfilm.

0 Tovább

Szelíden lesi a nadrág szakadását

Részlet Vivian Maier 8mm-es filmjéből

Hétfőn mutatták be a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon a Vivian Maier életéről készült Finding Vivian Maier című dokumentumfilmet. A filmet az a John Maloof (társrendező: Charlie Siskel) rendezte, aki 2007-ben egy árverésen megvette az addig teljesen ismeretlen, de zseniális nevelőnő (akinek Mai Manó Házbeli kiállításáról itt írtunk) több ezer negatívját és ezzel elindított egy hihetetlen és megható posztumusz fotós karriert.

0 Tovább

A dadus, aki ott sem volt

Vivian Maier: 1954. szeptember 3., New York

2007-ben John Maloof chicagói ingatlanközvetítő archív felvételeket válogatott helytörténeti könyvébe Chicagóról. Egy árverésen pár száz dollárért vett negatívokat egy ismeretlen fotóstól, később sikerült kinyomoznia, hogy a képeket egy bizonyos Vivian Maier nevű nő készítette. A fotók egyre jobban megtetszettek Maloofnak, hamarosan 20 ezer Maier negatívot és több ezer tekercset vásárolt össze, majd néhány képet feltöltött a Flickr Hardcore Street Photography csoportjába. Másnap többszáz e-mail várta, ami megerősítette abban, hogy nem akármilyen kincsre bukkant. Így indult a a 20. századi fotográfia egyik legjelentősebb - és addig teljesen ismeretlen - életművének felfedezése, amelyből most a Mai Manó Házban láthatunk válogatást.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek