Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hamis, nem hamis, hamis, nem hamis Rembrandt, Poussin

A művészettörtészek, restaurátorok, muzeológusok kegyetlen világában mindig történik valami izgató a műtárgyakkal. Raktárakból előássák, vizsgálgatják, vagy csak jobban megnézik, ami a szemük előtt van és kiderül, amit eddig hamisnak hittek, nem hamis, amit valódinak hittek, hamis. Most egy Rembrandt és egy Poussin festmény kapott több fényt.

0 Tovább

15 év után kerül elő egy különleges Rembrandt kép

Rembrandt Gyerek szappanbuborékkal c. képét a Musée d'Art et d'Histoire de Draguignanból lopták el 1999-ben. A kép különlegeségét a múzeum történetében játszott szerepe is adja, hiszen a kép az első beszerzések egyike, a leltár szerint 8. számú tétel. Nizzában két férfi, a rendőrség által természetesen már korábban is ismert, piti bűzöző éppen eladni próbálta a képet, amikor letartóztatták őket.

0 Tovább

Egy Rembrandt másolatról kiderült, hogy eredeti


Eddig ismeretlen Rembrandt rézkarcot találtak a Skót Nemzeti Galériában. A felfedezés különössége, hogy éppen a fordítottja a művészeti világ mostanában már szinte szokványossá váló történeteinek, amikor is híres, ismert képekről derül ki, hogy hamisítványok. Ahogy ez a közelmúltban megesett az amerikai absztrakt expresszionizmus legnagyobb mestereinek műtárgypiacon forgó munkáival, amelyekről sorban bizonyosodott be, hogy ügyes hamisítványok. A most megtalált Rembrandt képről viszont eddig azt hitték, hogy puszta másolat.

0 Tovább

A tengelic lenyomta a gyöngy fülbevalós lányt

Pár nap múlva zár New Yorkban The Frick Collection Vermeer, Rembrandt, and Hals: Masterpieces of Dutch Painting from the Mauritshuis című kiállítása, amelyet nem várt sikerre vitt és látogatottsági rekordhoz segített egy tengelic. A meglepő erdeményhez Carel Fabritius ecsetjén kívül azonban Donna Tartt könyve és a csillagok szerencsés együttállása is kellett.

0 Tovább

Ezeket a műtárgyakat megtámadták

Francesco Franzan: Laszlo Toth lefogása, miután megtámadta Michelangelo Piétáját a Szent Péter bazilikában 1972. május 21-én (Fotó: Francesco Franzan)

A 20. század hemzseg a megtámadott műtárgyakról, élettelen tárgyakba szerelmes, illetve azokra haragudó emberekről szóló történetektől. Összeszedtük a 10 legindokolatlanabb támadást.

0 Tovább

23 év után azonosították a bostoni műkincsrablókat

A Vermeer és a Rembrandt-kép hűlt helye a bostoni Isabella Stewart Gardner Múzeumban (Fotó: Keith Meyers/The NY Times)

Az FBI március 17-én kiadott sajtóközleményben jelentette be, hogy 23 év után azonosította az 1990. március 17-én a bostoni Isabella Stewart Gardner Múzeumot kirabló tetteseket, ugyanakkor az eltűnt műtárgyak - többek között Rembrandt, Vermeer, Degas és Manet képei - pontos hollétéről nem tudnak és a nyomravezetőnek járó 5 millió dolláros díj továbbra is érvényben van.

0 Tovább

Megtaláltak egy Rembrandtnak tulajdonított ellopott festményt

Rembrandt van Rijn (?): A művész apja, 1630

A szerb rendőrség megtalálta Rembrandt egyik, hét évvel ezelőtt ellopott festményét - írta kedden a vajdasági sajtó.

0 Tovább

Ezeket a képeket ellopták

Raffaello: Egy ifjú arcképe, 1513-1514

Raffaello fiatalkori önarcképét a nácik lopták el Lengyelországból, Caravaggio utolsó festményét valószínűleg a szicíliai maffia, míg Picasso Galamb borsóval című vászna egy szeméttelepen végezte. A legdrágább ellopott festményeknek jártunk utána, amelyek soha nem kerültek elő.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek