Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miley Cyrus híres festményeken rázza

Magunktól nem feltételnül vesztegetnénk arra időt, hogy az egykori gyereksztár (de már húszéves) Miley Cyrus az idei MTV Music Video Awardson döntött úgy, hogy szexi dög lesz, ám annyira röhejes és félelmetes volt a produkciója, hogy mémmé vált szegény. Engem például Tapsi Hapsira emlékeztetett. Amerikát pedig felháborította.

Jen Lewisnak és a Buzzfeednek köszönhetően viszont ennek művészeti vonatkozása is van, emellett pedig már nem mehetünk el szó nélkül.

0 Tovább

Sosem látott remekművek Abu-Dzabiban

Látogatók Cy Twombly képei előtt (Fotó: AP/Kamran Jebreili)

Az eredetileg tervezett 2012-es megnyitót legutóbb 2015-re halasztották, de a Louvre Abu-Dzabi-gyűjteményének 130 darabja hétfőtől három hónapig látható lesz az Egyesült Arab Emírségek fővárosának kulturális negyedében egy művészeti központban.

0 Tovább

Új csaj, új műterem

Arnold Newman: Pablo Picasso, 1954

Dora Maar, a francia-horvát származású fotográfus szerint, ha Picasso életében új nő bukkant fel, akkor minden más is lecserélődött: baráti köre, háza, háziállatai és a művészete is. Dora Maar tudta, miről beszél, hiszen 1936 és 1944 között Picasso szeretője volt, és 1937-ben ő találta számára a legendás Grands Augustins-i műtermet. Nem ez volt az első eset, hogy a 20. század legnagyobb hatású művészének egy-egy új kapcsolata új műteremmel is járt.

3 Tovább

Ezeket a képeket ellopták

Raffaello: Egy ifjú arcképe, 1513-1514

Raffaello fiatalkori önarcképét a nácik lopták el Lengyelországból, Caravaggio utolsó festményét valószínűleg a szicíliai maffia, míg Picasso Galamb borsóval című vászna egy szeméttelepen végezte. A legdrágább ellopott festményeknek jártunk utána, amelyek soha nem kerültek elő.

0 Tovább

Veszélyben Picasso oslói falképei

Pablo Picasso 'A halász' című betonképe az oslói kormányzati negyed egyik épületén, 1970 (Fotó: The Art Newspaper)

A norvég kormány a 2011 júliusi terrortámadásban megsérült kormányzati épületek lebontását mérlegeli. Pablo Picasso öt betonfalképet tervezett az oslói kormányzati negyed épületeinek falára az ötvenes évek vége és a hetvenes évek eleje között, amelyek közül több súlyosan megsérült a robbantásban, de a legismertebb, az 1970-ben készült Halász sértetlen maradt.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek