Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Banksy kapta az internet Oscarját

Banksy kapta az Év Embere díjat a The Webby Awards hétfői díjkiosztóján, New Yorkban. A Webbyt, az internet Oscar-díját Banksy 2013 évi októberi New Yorki projektjéért kapta.

0 Tovább

Régiúj mű Banksy honlapján

A mindig rendkívül titokzatos Banksy most egy több mint misztikus tettet hajtott végre. Honlapjának nyitóoldalára felrakta egy új művét, de minden infó nélkül. A honlapon emellett jelen pillanatban semmi más nincs, pontosabban, sehova sem lehet elnavigálni, mert nincsenek se menüpontok, se linkek.

0 Tovább

A titkosügynökök Banksyra utalnak

Új falfestmény jelent meg egy angliai telefonfülke mellett, a jelek alapján Banksy készíthette.

0 Tovább

Csókolózó rendőrök kalapács alatt

Azért az nem mindennapi, ha egy aukciós ház igazgatójának leesik az álla, és ennek hangot is ad. Frederic Thut, a Fine Art Auctions Miami igazgatója meglehetősen döbbenten beszélt arról két nappal ezelőtti aukciójuk után, hogy anno az elsők között volt a pop art munkák eladásának nagy felfutásánál, és most ugyanazok az emberek, vásárlók bukannak fel gyakorlatilag a semmiből és vásárolnak azonnal. A leesett áll oka többek között egy Banksy volt.

0 Tovább

Egy kisgyerek is tönkreteheti, de ilyen az élet

Fotók: Balkányi Nóra

Októberben a New York-i Better Out Than In akción pörgött minden Banksy és street art rajongó, miközben a kontinens déli részének nagyvárosaiban naponta jelennek meg új falfestmények, sokszor legálisan. Alex Kaleb Romano tíz éve kezdett el fújni a street art világ egyik legkedveltebb helyszínén, São Paulóban. Egy hétvégén találkoztunk vele, miután a tűző napon festett órákon át - a fal tulajdonosának beleegyezésével. Szerinte az a jó Brazíliában, hogy vékony a vonal a legális és az illegális között, illetve a street art nem jobb attól, hogy színes és több időbe telik elkészíteni.

0 Tovább

Vegyen hamis Banksyt!

Banksy pár nappal ezelőtti emlékezetes Central Park-i akcióját lemásolva, Dave Cicirelli, Lance Pilgrim, George Gross ugyanazon a helyen, ugyanazért az árért (60 dollár) bevallottan hamis Banksy képeket adtak el hatalmas sikerrel. Amíg Banksy standjánál 7 óra alatt 3 vevő fordult meg, addig a mostani akció mind a 40 képe 1 óra alatt elkelt, sőt, az árat feltüntető táblácska is.

2 Tovább

Lopott Banksyt árulnak Miamiban

0

A Banksy-kép hűlt helye (Fotó: Paul Edwards)

Miután a múlt héten eltűnt egy londoni bevásárlóközpont faláról, a napokban egy miami központú aukciósház (Fine Art Auctions Miami) honlapján tűnt fel Banksy Rabszolgamunka című műve, amelyet 500-700 ezer dollár körüli értékre becsülnek. Az árverés február 23-án lesz.

0 Tovább

A kebabos fia mozgatja a street art bábuit

Steve Lazarides (Fotó: Jorn Tomter)

Steve Lazarides, a bristoli kebabos fia 1997-ben ismerkedett meg Banksyvel, barátságuk eredményeképpen a street art mainstream művészeti ággá vált, amelynek pedig Banksy lett a legismertebb alakja a világon. 2010-ben mégis szakított a művész a galériással. Ki valójában Laz, a street art nem is annyira szürke eminenciása, aki több mint egy évtizede irányítja a szálakat a háttérből?

0 Tovább

Miért nem Banksy lesz a Műcsarnokban?

Banksy nyoma a liverpooli Walker Art Galleryben 2011-ben

Soha nem voltak még ilyen sokan kíváncsiak egy 2 éve bemutatott, már a YouTube-on is teljes hosszában megtalálható filmre. A Facebookon több mint 12 ezren igazolták vissza a december 8-án, a Műcsarnok Mélycsarnokában vetítésre kerülő Kijárat az ajándékbolton át című Banksy-mozit. Pontosabban: egy "Banksy-kiállítást" igazoltak vissza, amit a Műcsarnok már idén januárban meghirdetett.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek