Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

23 év után azonosították a bostoni műkincsrablókat

A Vermeer és a Rembrandt-kép hűlt helye a bostoni Isabella Stewart Gardner Múzeumban (Fotó: Keith Meyers/The NY Times)

Az FBI március 17-én kiadott sajtóközleményben jelentette be, hogy 23 év után azonosította az 1990. március 17-én a bostoni Isabella Stewart Gardner Múzeumot kirabló tetteseket, ugyanakkor az eltűnt műtárgyak - többek között Rembrandt, Vermeer, Degas és Manet képei - pontos hollétéről nem tudnak és a nyomravezetőnek járó 5 millió dolláros díj továbbra is érvényben van.

0 Tovább

Megtaláltak egy Rembrandtnak tulajdonított ellopott festményt

Rembrandt van Rijn (?): A művész apja, 1630

A szerb rendőrség megtalálta Rembrandt egyik, hét évvel ezelőtt ellopott festményét - írta kedden a vajdasági sajtó.

0 Tovább

Lopott Banksyt árulnak Miamiban

0

A Banksy-kép hűlt helye (Fotó: Paul Edwards)

Miután a múlt héten eltűnt egy londoni bevásárlóközpont faláról, a napokban egy miami központú aukciósház (Fine Art Auctions Miami) honlapján tűnt fel Banksy Rabszolgamunka című műve, amelyet 500-700 ezer dollár körüli értékre becsülnek. Az árverés február 23-án lesz.

0 Tovább

Egy képrablás lépésről lépésre

"A szegény költő" és Ulay 1976. december 12-én

1976. december 12-én vasárnap havazott Nyugat-Berlinben. Ulay, eredeti nevén Frank Uwe Laysiepen, 33 éves művészeti hallgató besétált a Neue Nationalgaleriebe, leakasztotta a falról Carl Spitzweg A szegény költő (1839) című képét, a hóna alá csapta és elrohant vele a vészkijáraton keresztül a hóesésbe. A biztonságiak egy darabig üldözték, de az Amszterdamban tanuló diák gyorsabb volt, bepattant zöld Citröen gépjárművébe és a Kreuzberg negyedbe hajtott. A német biedermeier ikonikus képe - mellesleg Adolf Hitler kedvenc festménye - 30 órán keresztül járta a várost. Egy török emigráns család lakásában bukkantak rá.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek