Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Björk Biophiliája bekerült a MoMAba


Björk Biophilia c. 2011-es CD-je, pontosabban zene, szoftveres aplkalmazások, grafikák innovatív hibridje bekerült a MoMA gyűjteményébe, mint a legelső letölthető applikáció. A múzeum ezzel még szélesebbre nyitotta gyűjteménye kapuit a hagyományos vagy/és magas művészeti műtárgyként, alkotásként nehezen definiálható, kevert műfajú, besorolhatatlan, ne adj isten, a popkultúrában gyökerező művek előtt.

0 Tovább

Vezzolinak újra össze kell raknia a templomot


Annie Leibovitz: Francesco Vezzoli anyjával

Francesco Vezzoli az interneten talált rá és vásárolta meg egy pici olasz falu, Montegiordani kis tempomát, a Madonna del Carmine-t. A célja az volt, hogy a templomot Trinity művészeti projektje keretében New Yorkba, a MoMA PS1 kortárs művészeti központba juttassa és ott újra felépítse. A 11 konténerbe csomagolt komplett templom azonban Gioia Tauro kikötőjében rekedt. Kiderült, Vezzolinak nincs meg a szükséges engedélye az elszállításhoz. Templom vissza, Francesco legózhat újra.

0 Tovább

Újra megnyílt a MoMA, 1964

Burt Glinn: Picasso Kecskéje, MoMA, 1964

1964-ben Leonyid Brezsnyev lett a Szovjet Kommunista Párt főtitkára, megjelent a Rolling Stones első albuma, a Ferencváros megnyerte 19. bajnoki címét, Jean Paul Sartre nem vette át az irodalmi Nobel-díjat, Páger Antal átvette a legjobb férfi alakítás díját a Cannes-i Filmfesztiválon, és fél év felújítás után újranyílt a Modern Művészetek Múzeuma (MoMA) New Yorkban.

A megnyitó óriási felhajtással járt, éppen csak Salvador Dali nem volt ott a díszvacsorán, mindenki más viszont igen. Az eseményről rengeteg újságíró tudósított, köztük a vizuális újságírás egyik legnagyobbja, Burt Glinn (1925-2008) a Magnum fotósa, akinek itt látható sorozata már a nagyközönség számára átadott múzeumot mutatja be, és Tom Wolfe (1931) az új újságírás atyja. A Kunsztblog az ő szűrőjükön keresztül tekint be az akkori New York-i kulturális élet egyik legfontosabb történésébe.

0 Tovább

James Franco életéről forgat filmet Marina Abramovic

James Franco és Marina Abramovic a MoMA-ban szemeznek, (MARINA: The Documentary Film, 2010)

A performansz-művészet nagyanyja az Elle Magazinnak nyilatkozta a múlt héten, hogy filmet tervez egy hollywoodi figuráról, aki szerinte korunk legérdekesebb színésze. Abramovic szerint James Franco mindenféle határt átlép és számára a folyamat sokkal fontosabb, mint a végeredmény - számolt be a hírről a Huffington Post.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek