Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Újabb rekord az aukciós bizniszben

Andy Warhol


A Christie's simán, különösebb erőlködés vagy extra szenzáció nélkül beállította minden idők egyetlen aukción elért legmagasabb bevételének rekordját. Laza csuklómozdulattal 744,9 millió dollárt tett zsebre május 13-i, természetesen New Yorkban tartott aukcióján. Csak emlékeztetőül, 2013 novemberében ugyancsak a Christie's állította be az eddigi csúcsot 691,5 millió dollárral.

0 Tovább

Beperelték a Christie'st, Basquiat radiátora bánta

Meghátrált a Christie's Basquiat testvérei elől és bizonytalan időre elhalasztotta a festő művei nagyobb csoportájának Jean-Michel Basquiat: Works from the Collection of Alexis Adler nevű online aukcióját. A Basquiat örökösök simán beperelték ugyanis a Christie'st, mivel szerintük hamisítványokat próbál áruba bocsátani. Mivel nem éppen egy zugakciósházról van szó, kínos.

0 Tovább

Bacon, Richter, Koons és Twombly sokat ért a héten

Jeff Koons: Cracked Egg (Magenta), 1994-2006

Minden különösebb szenzáció nélkül, de ismét és újra masszívan kimagasló árakon keltek el a héten 20. századi és kortárs művek a két nagynál, a Christie'snél és a Sotheby'snál. Nem egyszeri és megismételhetetlen aktus volt a műtárgypiac 2013-as nagy ugrása, most már biztosan tudható, hanem csak a kezdete valami nagyobbnak. Bacon, Richter, Koons és Twombly megérte az árát, az egyszer biztos.

0 Tovább

Újabb aukciós rekord készülődik

Idén is folytatódhat a 20. századi művészet brutális előretörése az aukciós piacon, mivel a Christie's február 13-i aukcióján újabb rekordgyanús mesterművet készülnek elárverezni. A munka Francis Bacon: Portrait of George Dyer Talking, 1966. c. műve, amely óvatos becslések szerint 30 millió angol font (10 milliárd forint) körül kelhet el.

0 Tovább

Van, aki röhög a lufikutyán. Más milliárdokat ad érte

Warhol már 26 éve halott, de egyre sikeresebb. 2013 top 10 háború utáni és kortárs művészeti eladási listáján három műve is szerepel, és ezzel minden kétséget kizáróan övé az év virtuális pénzügyi pálmája. De nemcsak Warhol teljesített jól idén, a számok alapján a 20. századi művészet soha nem látott erővel gyalulta le az aukciós piacot.

0 Tovább

Egyre többet fizetnek ugyanazokért a művészekért

Jean-Michel Basquiat

Soha nem volt még akkora pénzmozgás a művészeti piacon, mint a múlt héten. Szinte földindulásszerű, mennyi aukciós rekord és mekkora bevételek születettek összességében a nagy házaknál. Az eredmények nem csupán a kiemelt alkotók csúcsműveinek rekordárából, hanem a kiemelkedő átlagárakból adódnak össze.

A művészeti piacot is érintő válságot elfelejthetjük, a piaci művészeti kánon azonban stabilnak tűnik, nem születtek meglepetések abban a tekintetben, hogy mely alkotók képeiért adtak hatalmas összegeket.

0 Tovább

Aukciós rekordok dőlhetnek a napokban

Június 18-tól gőzerővel árverez a Christie's és a Sotheby's. Érdemes követni, mert számos remekmű, ritkaság dönthet rekordot az elkövetkező napokban.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek