Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Újabb legendás fényképezőgép aukción

Jevgenyij Haldej fotója

Nemrég Ansel Adams Arca Swiss gépe került aukcióra, most, pontosabban csak novemberben Jevgenyij Haldej Leica III-as gépét lehet elvinni a Bonhams aukciójáról. A puszta hír vagy a fotós neve sokaknak szinte semmit nem mond, de Haldej volt az a 28 éves fiatal fotós, aki a második világháború leghíresebb és legvitatottabb képei egyikét készítette arról, ahogy az oroszok kitűzik a szovjet zászlót a Reichstag tetejére.

0 Tovább

Egyre többet fizetnek ugyanazokért a művészekért

Jean-Michel Basquiat

Soha nem volt még akkora pénzmozgás a művészeti piacon, mint a múlt héten. Szinte földindulásszerű, mennyi aukciós rekord és mekkora bevételek születettek összességében a nagy házaknál. Az eredmények nem csupán a kiemelt alkotók csúcsműveinek rekordárából, hanem a kiemelkedő átlagárakból adódnak össze.

A művészeti piacot is érintő válságot elfelejthetjük, a piaci művészeti kánon azonban stabilnak tűnik, nem születtek meglepetések abban a tekintetben, hogy mely alkotók képeiért adtak hatalmas összegeket.

0 Tovább

Szamuráj ritkaságok New Yorkban

Aki szeretne egy hihetetlenül ritka 13. századi szamuráj kardpárt (szakszóval: egy daisót, ami nagykicsit jelent, mert egy nagy katanából és egy kisebb vakizasiból áll) és nem sajnál érte 43 millió forintot, de inkább többet, még 4 napja van elutazni New Yorkba, a Bonhams október 8-i árverésére.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek