Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hatalom és a művészet pankrációzik Oroszországban

Altunyin: Uralkodók, kiállítási enteriőr,
a háttérben, bal kézre Altunyin: G-20! Putyin várja a vendégeket című képe

Oroszországban kezd átláthatatlanná, követhetetlenné, vagy, ahogy egy galerista fogalmazott: idiotikussá válni a művészet és a politika viszonya. Múzeumokat és múzeumigazgatókat zárnak be, nyitnak ki, képeket visznek el, majd nem hoznak vissza. Művészek jönnek, mennek, repülnek el, akciók, tüntetések kezdődnek. Utánajártunk, mi történik jelen pillanatban és mi áll a történtek hátterében.

0 Tovább

Múzeumigazgatót vittek be Oroszországban

Szinyije Noszi/Blue Noses

Hétfő este ismét letartóztatta az orosz rendőrség Tatjana Titovát A hatalom múzeuma igazgatónőjét. A múlt héten Konsztantyin Altunyin Uralkodók című kiállítása miatt szállt ki a rendőrség, és kobzott el négy festményt, többek között azt, amelyiken Vlagyimir Putyin és Dmitrij Medvegyev női alsóneműben látható. A képekkel együtt akkor az igazgatónőt is előállította a rendőrség.

A mostani előállítás okáról a rendőrség annyit közölt, hogy Titovát senki sem tartóztatta le, pusztán ellenőrzik a gyanús elemek iratait, dokumentumait. A 78. számú rendőrőrse hajnali 4-kor telefonált egy ismeretlen, aki közölte, gyanús elemeket látott a múzeum környékén. Titovát és a kiállítás felrakásában segédkező három munkatársát 3 órán át tartották a rendőrségen, majd kiengedték.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek