Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megdöglött a dada

Ország Lili: Szorongás, 1955.

A dada és a szürrealizmus valószínűleg él, bár kicsit poros. Legalábbis ez a benyomásunk támadt a két izmust és magyarországi hatásait bemutató tárlatokon a Magyar Nemzeti Galériában. Senki nem szenvedett testi sérülést, és senkit nem találtak el puskagolyóként a szavak (Richard Huelsenbeck), de hát hol vannak már azok az antimuzeális idők!

0 Tovább

Salvador Dalí drogos utazása Csodaországban

Salvador Dalí illusztrációja az Alice Csodaországbanhoz

Az Openculture.com időről időre leközöl egy-egy posztot, amelyben Salvador Dalí szépirodalmi művekhez kapcsolódó illusztrációit mutatja meg, legutóbb azt, amit a Macbeth-hez készített 1946-ban. Emellett, hogy teljesebb legyen a kép, megmutatjuk, amit '69-ben Alíz Csodaországbanhoz, és az '57-ben az Isteni színjátékhoz készített.

0 Tovább

Így néz ki Salvador Dalí óriásvászna élőben

Fotók: Mohai Balázs (MTI)

November 21-ig nézhető meg a Művészetek Palotájában Salvador Dalí legnagyobb vászna, amit 1944-ben festett a New York-i Metropolitan Opera Mad Tristan című balettjéhez. Az óriásvászon az előadás után évtizedekig egy magángyűjteményben volt, tavaly lett újra nyilvánosan látható, amikor a Finzi Pasca Társulat La Verità című újcirkuszi produkciójának központi elemeként kezdett el turnézni világszerte. Ennek keretében érkezett Magyarországra is.

0 Tovább

Miley Cyrus híres festményeken rázza

Magunktól nem feltételnül vesztegetnénk arra időt, hogy az egykori gyereksztár (de már húszéves) Miley Cyrus az idei MTV Music Video Awardson döntött úgy, hogy szexi dög lesz, ám annyira röhejes és félelmetes volt a produkciója, hogy mémmé vált szegény. Engem például Tapsi Hapsira emlékeztetett. Amerikát pedig felháborította.

Jen Lewisnak és a Buzzfeednek köszönhetően viszont ennek művészeti vonatkozása is van, emellett pedig már nem mehetünk el szó nélkül.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek