Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyre többet fizetnek ugyanazokért a művészekért

Jean-Michel Basquiat

Soha nem volt még akkora pénzmozgás a művészeti piacon, mint a múlt héten. Szinte földindulásszerű, mennyi aukciós rekord és mekkora bevételek születettek összességében a nagy házaknál. Az eredmények nem csupán a kiemelt alkotók csúcsműveinek rekordárából, hanem a kiemelkedő átlagárakból adódnak össze.

A művészeti piacot is érintő válságot elfelejthetjük, a piaci művészeti kánon azonban stabilnak tűnik, nem születtek meglepetések abban a tekintetben, hogy mely alkotók képeiért adtak hatalmas összegeket.

0 Tovább

Jön az első digitális művészeti árverés

Petra Cortright

A Phillips aukciós ház és partnere, a Tumbrl október 10-én, New Yorkban megrendezi az első aukciót, amelyen kizárólag digitális művészeti alkotásokra lehet majd licitálni. Az, hogy mi digitális művészeti alkotás, egyelőre nehezen behatárolható, így az aukción sokféle formájú és létmódú alkotás fog szerepelni, YouTube-videótól, weblapon, digitális printen és fájlon át Tumbrl-oldalig.

Digitális technológiával készült vagy azt részben felhasználó művek szerepeltek már szórványosan nagy aukciókon, de inkább kivételként, mint rendszeresen. A mostani aukció egy fontos jele annak, hogy a műtárgypiac megpróbálja behozni tetemes lemaradását a már régen a digitális korba (át)lépett művészeti élettel, műalkotásokkal szemben.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek