Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tahiti helyett Tahitótfalu

Szinyei Merse Pál: Pipacsos mező, 1896

Virágzó alma- és szilvafák fogadják az embert a Magyar Nemzeti Galéria új kiállításán. A francia impresszionizmus egyik legizgalmasabb művészének, Claude Monet-nak egy festménye, mellette pedig Szinyei Merse Pálé, a jernyei birtokosból lett festőé, az egyik első magyaré, aki fiatalon szakított a műteremhez kötöttség hagyományával, és a szabadban kezdett festeni. Mi az impresszionizmus ma is töretlen népszerűségének az oka?

1 Tovább

Az óriások vállán álló Cézanne

Nyitottság a kultúrára. Orbán Viktor miniszterelnök a kiállításon. Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Csütörtökön megnyílt a Szépművészeti Múzeum új, blockbuster-gyanús tárlata, a Cézanne és a múlt. Hagyomány és alkotóerő. A kiállítás az első hazai Cézanne-tárlat, amely a művész mintegy 100 eredeti festményével, grafikájával és akvarelljével igyekszik átfogó keresztmetszetet adni az életműről. A múzeum egyetlen saját Cézanne képe a Tálaló komoly társaságot kapott.

2 Tovább

Cézanne kártyázói megérkeztek a Szépművészetibe

A Szépművészeti múzeum munkatársai a most érkezett Cézanne képpel

Mintegy három tucat újságíró jelenlétében csomagolták ki a Szépművészeti Múzeum október 25-én nyíló Cézanne és a múlt. Hagyomány és alkotóerő című kiállítására érkezett Kártyázók című festményt, a festő egyik fő művét. A kép az 1890-es években készült kártyázó parasztokat ábrázoló sorozat 5 darabjának egyike, a Musée d'Orsay tulajdona, amelynek párját tavaly mintegy 250 millió dollárért adta el George Embiricos görög hajómágnás a katari királyi családnak.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek