Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lynch a Várfokban

Hodosy Enikő első önálló kiállítása a Bleu/Kék , olyan, amilyen a címe, tömör, enigmatikus, erős atmoszféjárú munka. Nem különálló képek puszta halmaza, hanem egységes egész. Egyetlen titokzatos hang. Hogy mit mond pontosan, nem értjük, érezzük. Egy tekintet egy hatalmas vörös függöny mögül, egy néma és mégis fenyegető táj. Mintha Lynch egy még el nem készült filmjéből látnánk kockákat.

0 Tovább

Egyél műalkotásból!

Alekos Fassianos tányérja

Az idén 150 éves világhírű francia porcelánmanufaktúra, a Bernardeau exkluzív és formabontó étkészlettel ünnepli évfordulóját. Neves fotográfusok, filmesek és képzőművészek alkotásainak felhasználásával alakították ki az L'Art de la Table (Az asztal művészete) című sorozatukat. Evés közben és után többek között Jeff Koons, David Lynch, Sophie Calle, Alekos Fassianos, Marlène Mocquet, Michael Lin, Nabil Nahas alkotásaiban merülhet el az, aki meg tudja vásárolni a minden bizonnyal limitált darabszámú és ennek megfelelően magas árkategóriájú porcelánokat.

0 Tovább

David Lynch filmjében fekete-fehér nyomdagépek csattognak

Öreg nyomdagépek és a nyomdászok egyhangú, ám remek hangokat kiadó munkája látható azon a majdnem nyolcperces filmen, amit David Lynch rendezett. Egy párizsi nyomdaműhely emberei Lynch egyik litográfiáját készítik.

0 Tovább

David Lynch válogat a Paris Photón

Vu par David Lynch (Fotó: Nadav Kender)

Az 1997 óta minden novemberben megtartott Paris Photo a világ vezető fotoművészeti vására, amelyre évente tízezrek látogatnak el a párizsi Grand Palais-be. A város ilyenkor a fotográfia fővárosává válik, a vásár pedig igazi branddé vált az elmúlt 15 évben, hiszen jövő áprilisban Los Angelesben, a Paramount Pictures studiójában is megrendezik. Az idei három napos mustrán több mint ezer művész munkái láthatók, akikből a Paris Photo vezetősége által felkért David Lynch (1946) filmrendező 99 alkotót választott ki, mint személyes kedvencét.

1 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek