Jim Dine: A heart on the rue de Grenelle, 1981

Jim Dine világhírű amerikai pop art művész több száz munkáját adományozta a British Museumnak. A munkák 2014 elején érkeznek meg a múzeumba, akkor kezdik meg feldolgozásukat.  A művek felölelik az alkotó egész pályáját, a korai '60-as évektől napjainkig.

A munkák egy része közvetlenül a Frieze Masters művészeti vásárról (ahol a fantasztikus Brueghel-kép elkelt) jön majd, és a művész ügynöke, Alan Cristea standjáról és közvetítésével kerülnek majd a múzeumba.

Jim Dine: Cím nélkül, 1973


Jime Dine 1959-1960-as happeningjeivel keltette fel a művészeti világ figyelmét, majd egyike volt azon művészeknek (Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Robert Dowd, Phillip Hefferton, Joe Goode, Edward Ruscha, Wayne Thiebaud mellett), akik szerepeltek a pop art történetének egyik első és igen fontos amerikai kiállításán a New Painting of Common Objects című tárlaton, 1962-ben. Pályája, egy visszavonulást kivéve kereskedelmileg és művészileg is igen sikeresnek mondható, bár kétségtelen, hogy a köztudatban a pop art kevésbé ismert figurái közé tartozik. Nagyobb kiállítása Magyarországon 1994-ben volt, a Ludwig Múzeumban.