Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Műalkotás, majd törmelékkupac lesz a toronyházból

Több tucat művész alakítja kiállító teremmé és egyben műalkotássá a Párizs belvárosában álló La Tour nevű toronyházat. A lakásokat a street art legizgalmasabb szereplői alakítják át a legváltozatosabb stílusokban. A jövőre lebontásra ítélt épületet október elsején nyitják meg a közönség előtt. A képre kattintva galéria nyílik!

0 Tovább

Buborék, ó, buborék

Melvin Sokolsky: Buborék a Szajnán, 1963

Melvin Sokolsky azok közé a fotósok közé tarozik, akik művészi szintre emelték a divatfotót a hatvanas években. Lenyűgöző, tökéletesen komponált képei gyorsan népszerűvé váltak nem csak a divatlapok szerkesztői, de a közönség körében is. 50 éve - 25 éves korában - készített Buborék című sorozatában a fotómodell egy üveggömbnek látszó tárgyban lebeg Párizs utcái fölött.

0 Tovább

Gyorsan rohad a művészet

Meg kell válogatni, hogy milyen húst veszünk, illetve mennyit hagyjuk állni a gyümölcskoponyákat, mert a művészet - hozzánk hasonlóan - rohad. Dimitri Tsykalov először katonák és túszok dokumentumfotóit kezdte gyűjtögetni újságokból és magazinokból, majd vásárolt a közértben 150 kiló húst és elkészítette a Meat-sorozatot, amelyben a barokk Arcimboldót ötvözi Cronenberg testi horrorjával - bár ők szerinte nem voltak rá hatással. Az élet és a művészet ellenállás, Oroszországban új rezsim uralkodik és jól elvan. Interjú a Moszkvában született, de 1991 óta Párizsban élő és alkotó Tsykalovval, aki nem hisz a művészet nemzeti címkézésében.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek