Help Sales ÁSZF

A menny csak hasonlat a pokolra

Melvin Burkhart: Human Oddity, 1985

Joel-Peter Witkinről egyszer azt írták, hogy művészete egy rész Hieronymus Bosch, egy rész A texasi láncfűrészes mészárlás.

Életének meghatározó élménye, hogy hat évesen szemtanúja egy autóbalesetnek, amikor is egy kislány levágott feje gurul a lábához. Fotográfiai nem egykönnyen befogadható és élvezhető művek, mert szinte mániákus következetességgel csak az élet sötét oldalával foglalkoznak, azt jelenítik meg különböző formákban. Életműve felfogható egyetlen hatalmas haláltáncként. Kábító részletességű panorámakép arról, amit nem szeretnénk tudni, nem szeretnénk látni, nem szeretnénk elfogadni.

2 Tovább

Részvét nélküli szépség

The Eyes, The Ears (2005)

Tojások, egy páva farktollai, kihúzott, véres fog, gyerek állán egy csepp tej, gyöngybagoly arca, szempilla, kicsi hal horgon, furcsa formájú felhő, elütött őz, napfogyatkozás, virágok, macskafej, dinnyehéj. Közös bennük, hogy Rinko Kawauchi fotóinak tárgyai, témái. Közös bennük még a szépség, egy egészen gátlástalan, minden korszellemre, divatra, trendre fittyet hányó, titokzatos, megfoghatatlan és nehezen leírható, inkább csak körülírható szépség.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek