Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megdöglött a dada

Ország Lili: Szorongás, 1955.

A dada és a szürrealizmus valószínűleg él, bár kicsit poros. Legalábbis ez a benyomásunk támadt a két izmust és magyarországi hatásait bemutató tárlatokon a Magyar Nemzeti Galériában. Senki nem szenvedett testi sérülést, és senkit nem találtak el puskagolyóként a szavak (Richard Huelsenbeck), de hát hol vannak már azok az antimuzeális idők!

0 Tovább

Ezeket a műtárgyakat megtámadták

Francesco Franzan: Laszlo Toth lefogása, miután megtámadta Michelangelo Piétáját a Szent Péter bazilikában 1972. május 21-én (Fotó: Francesco Franzan)

A 20. század hemzseg a megtámadott műtárgyakról, élettelen tárgyakba szerelmes, illetve azokra haragudó emberekről szóló történetektől. Összeszedtük a 10 legindokolatlanabb támadást.

0 Tovább

100 éves az Armory Show

Kiállítási enteriőr az Armory Shown, New York, 1913

Az európai művészet először mutatkozott be Amerikában a ma 100 éve megnyílt Armory Show-n. Állítólag pofonok is csattantak Henri Matisse és Brancusi arcán, az amerikai elnök pedig azt mondta Marcel Duchamp Lépcsőn lemenő aktjára, hogy az nem is művészet, mégis óriási tömeg volt kíváncsi a később korszakos hatásúnak bizonyuló raktárkiállításra.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek