Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gulyás Gábor mégis maradna

Gulyás Gábor a Mi a magyar? kiállításon (fotó: Mudra László)

Gulyás Gábor, a Műcsarnok tavaly november végén 2012. december 31-i határidővel lemondott igazgatója mégsem mond le, derült ki a február 24-én a Kossuth Rádiónak adott interjújából: "január elsejével nem állt elő az a helyzet, amelyet kilátásba helyeztek. Azt a munkát, amire engem fölkért a kulturális államtitkár, és amit nagyon sokan támogatnak, azt szeretném végezni" - mondta.

0 Tovább

Lemondott Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója

Gulyás Gábor a Mi a magyar?-on 2012 augusztusában (Fotó: Mudra László)

Gulyás Gábor a Műcsarnok igazgatója az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz:


"2011-ben lehetőséget kaptam a Műcsarnok vezetésére. Kinevezésem után a szakmai programomat egy nyilvános konferencián ismertettem, azóta ennek megfelelően dolgoztam. A jelentősen romló pénzügyi feltételek ellenére sikerült elindítani a magyar nyelvű Flash Art folyóiratot, létrehozni egy új kiállítási teret, a Mélycsarnokot, ahol eddig több mint húszezren fordultak meg - ám mindez természetesen nem csupán nekem köszönhető. A társadalmi emlékezet vagy épp a nemzeti önazonosság művészeti reflexiót közreadó tárlat ugyanúgy szakmai összefogáson alapult, mint ahogy a kolozsvári kortárs képzőművészet első, teljességre törekvő bemutatása vagy Bukta Imre most látható, nagy kiállítása. A sikerek ugyanannyira a munkatársaim érdemei is, mint amennyire az enyémek. Az viszont, hogy a programom további része miképpen valósul meg, elsősorban az én felelősségem.
Mivel a Műcsarnok működési rendjének megváltozása nem teszi lehetővé, hogy a munkámat szuverén módon folytassam tovább, erkölcsi kötelességem a megbízatásomról lemondani. Ezért a mai napon kezdeményeztem az MNV Zrt. elnök-vezérigazgatójánál, hogy munkaviszonyomat 2012. december 31. napjával közös megegyezéssel szüntessük meg. Döntésemről írásban tájékoztattam a kultúráért felelős államtitkárt.

Budapest, 2012. november 26."

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek