Help Sales ÁSZF

Csatazajjal nyílt meg a Robert Capa Központ

"Hogyan fotózna ma Robert Capa? Nos (…) gyakorlatilag sehogyan se tudna szegény, mert lépten-nyomon beleütközne a személyiségi jogokat védő jogszabályokba" - Szőnyi István, a pályázat egyik nyertese.

Capa Központ

Fotók: Pályi Zsófia, Origo - kattintson a képre!

Hétfő este megnyílt az Ernst Múzeumból kialakított Capa Központ első kiállítása Kortárs vetített képek címmel. A tumultusos megnyitó másnapján megnéztük.

0 Tovább

Viták közt születik a Capa Központ

Fotó: Hirling Bálint (Origo)

Augusztus elsején bezárt az Ernst Múzeum, a helyén néhány hónap múlva megnyílik a Robert Capa Központ, amelyet a magyar fotográfia hírnevének népszerűsítésére hoznak létre. A Múzeumban 28-án, vasárnap ért véget az utolsó kiállítás, Csurka Eszter A tengerpartra című tárlata. Az intézmény élére Kőrösi Orsolyát nevezik ki, aki öt éve igazgatja a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Házat. Az Origónak elmondta, hogy nem szakít eddigi munkájával a Capa Központ miatt, hanem "ésszerű munkamegosztásra, együttműködésre" törekszik a két intézmény között. Szerinte félreértés, hogy az új központ múzeum lenne, a Nagymező utcában egy Mai Manó Ház - Capa Központ fotográfiai "tengelyt" szeretne kialakítani. Nem mindenki örül azonban.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek