Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem villamosszék, nem kell aggódni

A 2011 óta működő Betonkurzus egy önkéntes barkácsklub, amelynek célja, hogy megmutassa az embereknek, hogy a beton rengeteg formát ölthet és szerethető anyag. A barkácsklub köztéri beavatkozásokat is csinál: tavasszal és nyáron az utcán tudhatjuk meg, hogyan lehet a beton puha, milyen információkkal szolgálhat a vakoknak, illetve hogy mi köze a biciklihez és a rádióhoz. 

0 Tovább

Érted szól a gumiharang

Fotó: Cséka György

Ahogy Vető János "Szellemes" NahTe idéz című kiállításához írt szövegében megjegyzi: "Lesz itt (…) minden." És valóban: teméntelen pukkanófóliától, lyukas zászlón és gumiharangon át, csontvázon, Erdély Miklóson, földgömbön, ácskapcson, Hajas Tiboron keresztül génmanipulált angyal agyvelőig nagyjából minden megtalálható Vető János friss, szellemes, ironikus, önreflexív és vidám dekonstrukciójában.

0 Tovább

Túl kicsi volt a Műcsarnok

Nok Gyula: A Fővárosi Múzeum IX. számú terme, metszetek és festmények, 1912 (A Budapesti Történeti Múzeum engedélyével)

Nem a Hősök terén álló épület volt Budapest első Műcsarnoka. A városligeti Olof Palme-ház volt az első, amely nem túl ideális tereinek köszönhetően csupán 10 évig volt a hazai és külföldi alkotók alkotásait bemutató intézmény otthona. Áttekintjük az épület korai történetét és eddig publikálatlan képeket is bemutatunk.

0 Tovább

Világok harca a Boráros téren

Boráros téri szörny, 2012

Godzilla az Erzsébet téren? Boráros téri szörny? Pókember a Nyugatinál? Mi van?! Az, hogy az Instagram és a Photosop lehetőségei határtalanok. A legújabb bizonyíték erre az Antropos.hu kulturális online magazin alapító-főszerkesztőjeként is ismert Kovács KoPé Péter játékos projektje a Budapest Alternative, amelyben Budapestről készült Instagram-fotók megbolondításával hoz létre alternatív univerzumokat. A virtuális kiállítás egyelőre csak a Facebookon érhető el.

0 Tovább

KUNSZT

blogavatar

Nem nagy kunszt.

Utolsó kommentek